Bild ur galleriet
Kulsvir´ Malthe

Broholmer

Välkommen till Vovves rassidor för Broholmer!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.
Kortfattat om rasen Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Danmark. Rasen är som typ känd sedan medeltiden då den bland annat användes mest som vakthund på större gårdar och slott. I slutet av 1700-talet renavlades rasen och ökade i antal tack vare greve Sehested på Broholm, varifrån rasen har sitt namn. Efter andra världskriget dog rasen nästan ut, men i mitten av 1970-talet började en grupp intresserade - senare organiserade i "sällskapet för broholmerrasens rekonstruktion" -att tillsammans med den danska kennelklubben återuppbygga rasen.

Allmänt:
Rasen skall vara lugn, godmodig, vänlig men ändå vaksam. Den skall uppträda med stor självsäkerhet.

Storlek & vikt:
Mankhöjd för hanhundar: Ca 75 cm. Tikar ca 70 cm. Vikt för hanhundar: 50-70 kg. Tikar 40-60 kg.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 2: Pinscher and Schnauzer - Molossians and Swiss Mountain- and Cattledogs
Sektion 2: Molossian type
Nr 315

Ursprungsland:
Danmark

Alternativa namn:
-
ANNONS:
© 1998-2014 Enfinia AB Kontakta oss 'Vovve' är ett registrerat varumärke Annonsera på Vovve Tryck här för att anmäla fel på denna sida