Bild ur galleriet
Racystar Big Smile
Medlemmar
36 av Vovves medlemmar har en Leonberger. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Leonberger

Välkommen till Vovves rassidor för Leonberger!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.
Kortfattat om rasen Bakgrund:
Mot slutet av 1830-talet och början av 1840-talet korsade Heinrich Essig, rådman i Leonberg utanför Stttgart, en svart/vit newfoundlandstik med en s.k. "barryhane" från klosterhärbärget Grosser Sankt Bernhard. Senare användes även en pyreneisk bergshund. Resultatet blev mycket stora hundar med övervägande lång, vit päls. Essigs mål var att få fram en lejonliknande hund..De första hundar som verkligen kallades för Leonberger föddes 1846.

Allmänt:
Som familjehund under dagens boende - och levnadsförhållanden skall leonberger vara en trevlig kamrat, som utan problem kan tas med överallt och som utmärker sig genom utpräglad vänlighet.

Storlek & vikt:
Mankhöjd för hanhundar: 72-80 cm. Tikar 65-75 cm.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 2: Pinscher and Schnauzer - Molossians and Swiss Mountain- and Cattledogs
Sektion 2: Molossian type
Nr 145

Ursprungsland:
Tyskland

Alternativa namn:
-
ANNONS:
© 1998-2014 Enfinia AB Kontakta oss 'Vovve' är ett registrerat varumärke Annonsera på Vovve Tryck här för att anmäla fel på denna sida