pop up description layerSenaste inloggning:
 E-mail:  Kom ihåg uppgifter
 Lösenord:  Automatisk inloggning
Mina sidor: (Endast medlem)
     

Inlägg Logga in för att kunna besvara detta inlägg! Se alla svar Till samma forum Till mina forum
 

Ehrlichia/anaplasma med dödlig utgång


Någon som har erfarenhet av ehrlichia med dödlig utgång? Jag är alldeles utom mig av sorg och förtvivlan! Fick avliva vår älskade borderterrier Lukas förra lördagen 6/9.
Den 14/8 konstaterades ehrlichia genom blodprov, och behandling med Doxycyklin sattes in. Han hade sista veckorna blivit tröttare ( trodde detta berodde på sommarvärmen ) han blev irriterad och morrade ibland bara vi kom nära honom, kunde stå och stirra in i väggen, inget intresse för bollar och pipleksaker som han annars älskade över allt annat. Verkade ha glömt bort enkla saker som sitt, ligg eller kom. Men han svarade inte på behandlingen. Massor av blodprover, för att utesluta andra sjukdomar, togs. ACTH-belastning för att kolla Adidson, sköldkörtelprover, lever- och njurprover. Röntgen, ultraljud. Alla prover var bra.
Han blev bara sämre. Kortison sattes in. Ingen effekt förutom att han kissade jättemycket. Ville trots detta inte dricka spontant. Vi fick ge honom vatten med en spruta direkt i munnen. Aptiten var konstigt nog bra hela tiden. Även innan kortisonet sattes in. Han fick t.om. dropp vid fyra tillfällen för att stötta honom med vätska i väntan på att antibiotikan skulle verka. Jag tog semester för att vara hemma hos honom hela tiden. Gjorde allt som stod i min makt för att hjälpa honom. Vissa stunder verkade han piggare och man hoppades! Men fick fler och fler symtom från centrala nervsystemet. Gick runt i cirklar och verkade inte kunna sluta utan vi fick bryta gåendet genom att lyfta upp honom. Var svag i bakbenen och ramlade vid ett par tillfällen. Gick undan och ställde sig i hörnen. Blev livlös som en trasdocka ett par gånger men kom sig igen. Detta var alldeles fruktansvärt att bevittna. Veterinären tror inte att hans symtom enbart berodde på ehrlichian. Han trodde att han hade en hjärntumör eller att han drabbats av hjärnhinneinflammation oxå, kanske TBE. Allt detta utvecklades under drygt tre veckor. Hade ju hela tiden förhoppningen att antibiotikan till slut skulle hjälpa.
Detta blev en lång historia men vill beskriva så noga jag kan med förhoppningen att någon känner igen dessa symtom. Lukas kan jag aldrig få tillbaka men jag kan inte sluta att fundera över vad som hände. Vad drabbades han av?

Inte medlem än? Bli medlem helt gratis här --->


Rassida för Borderterrier
Datum & tid
2008-09-14 15:51
Inskickat av
avelox
Medlem 2008-09-12
Antal inlägg: 33
 Medlemmens galleri! 


Alla inlägg i denna fråga
 


Som medlem kan du här se bild på och läsa om medlemmen som skrivit detta forumsinlägg.

Sponsorer Rastplatsen:

 © 1998-2014 Enfinia AB 'Vovve' är ett registrerat varumärke Tryck här för att anmäla fel på denna sida