pop up description layerSenaste inloggning:
 E-mail:  Kom ihåg uppgifter
 Lösenord:  Automatisk inloggning
Mina sidor: (Endast medlem)
     

Inlägg Logga in för att kunna besvara detta inlägg! Se alla svar Till samma forum Till mina forum
 

lagottohund biter oprovocerat


Ska man som gäst acceptera att lagottotik ( 6-7 årig) på hemmaplan oprovocerat biter gäst? Lagotton låg i "sin" fåtölj och morrade. Gästen grävde i sin väska ca en meter därifrån. Gästen, ignorerade helt morrandet då letandet i väskan var det viktiga och väskan en bra bit från hunden. Gästen har varit hundägare i drygt 30år, tävlat i flera grenar, samt har hunderfarenhet från sin uppväxt.

Gästen trodde att väskan stod på ett bord senare visade det sig vara en stor hundbur som
ibland delades av denna lagotto samt annan lagotto.

Den andra lagotton, betydligt vänare, var ute bland gästerna-

Rummet var öppet i angränsning till hallen. Plötsligt small det som tur var i handen....det blev ett ordentligt bett runt en fingerled.
Gästen blev jättepaff- fattade inte hur stort bettet var utan gick till badrummet för att undersöka vad som skett och sa inget till hunden.

På vägen dit mötte gästen husse och sa att x "nafsat". Husse hade fullt upp med att bara in tårtor(??) och sa absolut inget......?

Tidigare under kvällen hade denna lagotto samt den andra lagotto försökt stjäla mat från gästens tallrik och då fått varsin knäpp på nosen och genast sökt sig till andra gaster.

När gästen kom ut från badrummer låg lagotton ute i hallen och morrade.... Matten tyckte att gästen skulle ge en godis för att bli vän med lagotton. Gästen tyckte att detta var fel ochblev paff över att in gen gjorde något och tryckte i stället ner lagotton mot golvet. Hunden tjöt i högan sky,. matten sa " de gör upp" till slut gav sig hunden. Gästen använde inte mer våld än att hålla ner hunden.( Ena handen blödde ganska vilt)
Då sa gästen " duktig hund" med snäll röst och fick ett - mindre bett till....
Akuten nästa.

Vad har ni för erfarenhet av lagotto???
Gogglade på hundbett och såg att lagotto ligger högt i USA. ( Kanske har försäkringsbolagen tydligare statistik där). De två andra lagotto jag känner sedan tidigare är osociala och inbjuder inte till kontakt. Har aldrig sett några i tävlingssammanhang trots medlemskap i två hundklubbar.
Vad säger ni???


Inte medlem än? Bli medlem helt gratis här --->

Datum & tid
2012-06-10 22:49
Inskickat av
hjalle
Medlem 2012-06-10
Antal inlägg: 1
 Medlemmens galleri! 


Alla inlägg i denna fråga
 


Som medlem kan du här se bild på och läsa om medlemmen som skrivit detta forumsinlägg.

Sponsorer Rastplatsen:

 © 1998-2014 Enfinia AB 'Vovve' är ett registrerat varumärke Tryck här för att anmäla fel på denna sida