pop up description layerSenaste inloggning:
 E-mail:  Kom ihåg uppgifter
 Lösenord:  Automatisk inloggning
Mina sidor: (Endast medlem)
     

Inlägg Logga in för att kunna besvara detta inlägg! Se alla svar Till samma forum Till mina forum
 

Ni med Schäfer, är den så svår?


En ras som alltid varit mig nära i hjärtat är schäfer. Men så till fråga, är de verkligen så svåra ett uppfostra?

Jag är rent ut sagt livrädd för renrasiga schäfrar, dock inte så att jag backar men jag blir fryst om de springer mot mig, men är ändå kär i själva rasen och de är vackra hundar.

Anledningen till min rädsla uppkom när vi flytta till denna stad och vår dåvarande granne hade två fruktansvärt instabila schäfrar, innan dess hade jag ingen som helst rädsla. Sen en dag när jag satt på cykeln utanför hyreshuset (hade ingen hund vid mig) kommer gubben (ca 70 basst) med båda schäfrarna och han har aldrig någonsin orkat hålla i dem utan släpper kopplet vid minsta ryck. Sagt och gjort, hunden gör utfall mot mig och gubben släpper kopplet, nerdragen i backen med en schäfer hängandes runt min arm blir jag och jag försöker med alla medel sparka bort hunden medan gubben bara står och ser på. Hans andra hund blir då taggad och givetvis släpper han den också, där har jag sen två schäfrar (en enorm hane som var den som drog ner mig och en mindre tik) som sliter och drar i mig. Jag lyckas på något sätt putta bort tiken och hänga mig runt nacken på hanen och dra ner den på backen, i det ögonblicket tar gubben tag i min arm och slänger mig åt sidan och skriker "vad fan håller du på med" och tar sen sina hundar och går hem. Jag fick aldrig några skador, var bara mina kläder som fick. Händelsen blev anmäld men vi flytta därifrån då paret börja trakassera oss med alla medel efter det.

Sen dess har jag bara träffat schäfrar som morrat, hoppat, bitit osv mot andra hundar eller i värsta fall människor. Finns det inga snälla schäfrar och är dem så omöjliga att uppfostra? Det var eller är kär ras för mig men samtidigt skrämmer de mig pga de exemplar jag träffat.

Nu har jag haft hund som var korsning med schäfer men det ger inte mig den rädslan som en renrasig gör då det är en renrasig schäfer som skapat bilden. Undrar detta mest i största allmänhet, skulle aldrig skaffa en renrasig pga min rädsla för dem men samtidigt känner jag att vara rädd för dem är rätt jobbigt då det är en rätt populär ras och vart man än går finns det alltid en schäfer. Kom och tänka på detta när jag träffa en söt schäfervalp här om dagen som hoppa mot mig och skällde vilket gjorde att jag tog ett steg åt sidan.

Inte medlem än? Bli medlem helt gratis här --->


Rassida för Schäfer
Datum & tid
2012-06-12 22:05
Inskickat av
HatImBlut
Medlem 2012-01-04
Antal inlägg: 1216
 Medlemmens galleri! 


Alla inlägg i denna fråga
 


Som medlem kan du här se bild på och läsa om medlemmen som skrivit detta forumsinlägg.

Sponsorer Rastplatsen:

 © 1998-2014 Enfinia AB 'Vovve' är ett registrerat varumärke Tryck här för att anmäla fel på denna sida