Ammie & Ella på Portugalsemester-08


Två valpar som sover gott


En av tikarna drygt 4 veckor gammalRaser:
Portugisisk Vattenhund

Hundhemsidor:
IntUch, NordUch Druvgårdens Ammie the Queen
JEUW-07, SUCH, NUCH Water Elite L-a do Arquipélago

Ammiellas Kennel, portisar på Västkusten
En småskalig, engagerad uppfödare för dig som vill jobba med din Portis. För oss är hälsan och den sociala präglingen viktig. När vi har valpar tar vi ledigt från jobbet så att vi alltid finns till hands för de små och så att vi kan ge dem den ultimata starten på livet.

Vi har idag två tikar; Ella, född 1998 & Judith född 2012, plus avelsrättigheter på några av våra avkommor, både tikar och hanar.

Ellas första kull föddes i nov-2008. Den planerades ca ett år innan det var dags. Vi hade fått kontakt med en superfin hane i Portugal och när tiden var inne åkte vi söderut så att de fick träffas! Resultatet av kärleksmötet blev 10 ljuvliga svarta lakritstroll. Denna kull blev grunden till min uppfödning.

Vi gillar hundaktiviteter, både hundarna och jag. Vi har både spårat och jobbat med personsök en del, men för tillfället är det agility som gäller.

Exteriört har Ella fina meriter:
Hon är utställningschampion i både SE, NO och DK samt interantionell champion. Hon vann dessutom titeln "Junior Europa Vinnare-07", på en utställning i Zagreb 2007.

Hennes hälsoresultat är genomgående mycket fina, hennes höfter är A, hon är också gentestad med avseende på ögonsjukdomen PRA och JDCM med bästa tänkbara resultat.

PRA - fri från anlaget
JDCM - fri från anlaget (markörtest med 96% säkerhet).
Improper coat (IC13) - fri från anlaget.

Det finns alltså goda möjligheter för friska och sunda valpar!

Att köpa valp från Ammiella
Naturligtvis följer vi alla SKK's regler och rekommendationer som gäller vid valpköp.

Valparna kommer under hela sin tid hos oss att bo i vårt hem, vilket betyder att de redan från början blir vana vid ett hushålls vanliga ljud och rörelser.
Under de allra första veckorna prioriterar vi att ge dem trygghet och lugn, men när de växt till sig kommer vi att ge dem mycket stimulans och social träning, vilket vi tror är mycket viktigt för deras framtida utveckling!
Vi har tagit ledigt från våra jobb för att ge valparna den bästa möjliga tid här hos oss!

Vi ser gärna att våra valpköpare har ambitionen att jobba med sina hundar - detta är en ras som kräver stimulans. Förutom att det är fantastiskt roligt att göra saker tillsammans med sin hund, skapar det dessutom god kontakt som man har nytta av även i vardagssituationer.

Det är också viktigt att man är beredd på att pälsen behöver vård !

Vi vill gärna behålla kontakten med våra valpköpare för att kunna stötta och vägleda, men också för att kunna utvärdera resultatet av vårt avelsarbete.

Mer information om rasen?
Titta gärna in på min stora hemsida:
www.ammiella.se

Valpkullar:
För närvarande har vi inga valpar. Nästa kull tidigast våren 2015. Kontakta oss gärna för mer information.

Namn & adress:
Ammiella
Elisabeth Ekeroth
Enrisvägen 19B
475 40 Hönö
Sverige

Tel.nr:031-96 92 01
Mobilnr:070-522 23 40
E-mail:elisa@ammiella.se
URL:Hemsida 1

404 - File or directory not found.

Oj! Denna sida finns inte...