Artikel publicerad 2007-03-09 14:54

Träna Agility med 5-månadershund på vintern?

Jag har en dvärgsnauzer som snart är fem månader och jag undrar om jag kan börja träna agility med Felix i vinter?

Text: Anita Axelsson
Träna agility med 5-månadershund på vintern?
Jag har en dvärgsnauzer som snart är fem månader och jag undrar om jag kan börja träna agility med Felix i vinter?

Hälsningar från Fredrik Andersson och Felix

Anita svarar:

Visst kan du starta med Felix agilityträning. Det finns massor av förberedande träning och introträning på hinder som det går att göra med en ung hund. Självklart handlar det inte om den vuxna hundens tävlingsträning, utan det du börjar med är att lära in grunden i agilitylydnaden och intresset och glädjen för hindren.

Nu när du nu redan vet att du vill träna agility med Felix så är det lika bra att sätta igång med inkallnings- och lösträningen dirket. I agility kommer du alltid att träna med lös hund och det betyder att du och hunden måste ha en bra relation och ett gott samarbete mellan er. Det är bara för dig att utrusta dig med godis och leksaker och lära Felix att du har massor av belöningar och beröm att erbjuda honom. Det här är grunden i agility så träna gärna varje dag.

När du kan ha honom lös utan att han springer ifrån dig kan du börja med att lära in tunneln.
Det brukar vara det lättaste hindret att lära en hund och de allra flesta fattar på några gånger att de ska springa igenom och att det vankas en belöning på andra sidan.

Hopphindren kan du träna in med hoppbommen liggande på marken mellan hoppstöden till att börja med. Det är inte att hoppa högt som är det viktiga i början utan att hitta hindren. Kontaktfält kan du börja träna inne på en liten planka som Felix får stå och gå på.

Slalom, A-hinder, gungan, platta tunneln och längre hoppkombinationer tycker jag du ska vänta med. Det är träning som är ansträngande för hunden och den måste ha en viss styrka för att klara träningen. Eftersom Felix är en liten hund kommer han att ha växt färdigt tidigare än en stor hund, så det kommer att bli perfekt att gå en nybörjarkurs till våren.

Lycka till med träningen.
Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Fransk Bulldogg | Greyhound | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Pomeranian
© 1998-2020 Enfinia AB