Artikel publicerad 2007-03-16 23:05

Golden som river mycket i agility

Min hund river väldigt mycket. Det ser mer ut som plockepinn än agility när vi har kört en bana. Min hund är en golden retriever. Hur...

Text: Anita Axelsson
Golden som river mycket i agility
Min hund river väldigt mycket. Det ser mer ut som plockepinn än agility när vi har kört en bana. Min hund är en golden retriever. Hur gör jag för att min hund ska luta riva.

Madde 13

Anita svarar:

Att hundar river kan bero en massa saker allt från att de har ont någonstans till att de inte riktigt vet vad de ska göra. Min erfarenhet är att de allra flesta rivningar beror på att vi som förare stör hunden precis när den ska hoppa. Vi kanske klappar i händerna precis när hunden är mitt över språnget. Hunden blir överrumplad och ”tappar” ner något ben. Det samma händer om vi ropar hundens namn, själv springer väldigt snabbt eller berömmer den när den precis håller på att koncentrera sig på att hoppa. Det här brukar jag kalla för arbetsro. Det gäller att du ger hunden möjlighet att i lugn och ro göra hindren utan att du stör den.

Det andra som lätt händer är att hunden för sent förstår vilket hinden den ska hoppa. Då behöver du bli tydligare i din handling så att hunden tidigare förstår vilket hinder den ska ta så att den hinner förbereda sitt hopp på ett bra sätt.

Be gärna någon kompis titta på er så att du får hjälp med att lista ut om det beror på att hunden har ont och därför river. När du sedan har kommit på vad det är som gör att din hund river då är det lätt för dig att jobba med det. Det allra enklaste att börja med brukar vara att vara tydligare med handlingen så att hunden hinner sikta in sig och förbereda sig för att hoppa.

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Engelsk Setter | Erdélyi Kopo | Pomeranian | Schäfer | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Jack Russell Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB