Artikel publicerad 2007-03-17 10:34

Min hund har blivit rädd för gungan och balansbommen på tävlingar

Hej! Jag och några kurskompisar har precis varit och tävlat för första gången. Vår grannklubb hade fixat en inofficiell träningstävling. De hade en hoppklass och två agilityklasser och vi...

Text: Anita Axelsson
Min hund har blivit rädd för gungan och balansbommen på tävlingar
Hej!

Jag och några kurskompisar har precis varit och tävlat för första gången. Vår grannklubb hade fixat en inofficiell träningstävling. De hade en hoppklass och två agilityklasser och vi började med den ena agilityklassen. Min hund blev rädd när den sprang upp på gungan och hoppade av den och vägrade sedan att gå upp igen. I nästa agilityklass ville hon inte gå upp vare sig på gungan eller balansbommen. Har testat hemma på klubben och då är det inga problem, utan hon springer glatt upp på gungan.

Jag undrar om jag kommer att kunna tävla med min hund? Det var kul att åka på tävling och jag vill gärna hänga med mina kompisar igen.

Ledsen matte

Anita svarar:

Att din hund reagerar på gungan och dessutom inte är helt säker på skillnaden mellan gungan och balansen är rätt vanligt precis i starten på en agilitykarriär. Det brukar finnas ett lätt sätt att komma över det här och jag är helt säker på att din hund kommer att bli en bra tävlingshund.

Det du ska göra är att träna på så många olika gungor och balanshinder som du bara kan. Varför inte börja med att åka till klubben där ni tävlade. Det handlar om att hunden ska vänja sig vid att balanshindren kan se ut på många olika sätt. Utrusta dig med gott godis och leta reda på hinder som ser annorlunda ut än hindren på din klubb. Hundar är bra på att generalisera och se likheter, så det kommer troligen att gå ganska snabbt så har din hund lärt sig att en gunga är en gunga även om de kan se lite olika ut.

Lycka till med tävlingskarriären!
Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Dvärgpinscher | Chihuahua | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB