Artikel publicerad 2007-03-16 12:01

Kan jag som är vuxen börja med freestyle?

Hej! Jag var och tittade på freestyletävlingen på kennelklubbens utställning i Stockholm i december och där såg jag bara barn som tävlade. Jag...

Text: Yvonne Öster
Kan jag som är vuxen börja med freestyle?

Hej!

Jag var och tittade på freestyletävlingen på kennelklubbens utställning i Stockholm i december och där såg jag bara barn som tävlade. Jag själv är vuxen och tävlar lydnad på hög nivå (jag har hållt på med det i många år). Nu är jag sugen på något nytt och freestyle verkar vara en kul grej. MEN finns det tävlingar för oss vuxna också?

/Anneli, sugen på nått nyttYvonne svarar:
Hej Anneli,

Tävlingarna i Stockholm var i stort sett bara öppna för barn och ungdomar, en av klasserna var dock öppen för alla åldrar. Tyvärr var det inte så lätt att hitta information om denna klass så många vuxna missade nog chansen att anmäla dit. Sporten är officiell från och med 1 januari 2007 och de officiella tävlingarna kommer att vara öppna för alla åldrar.

Sveriges Hundungdom är en klubb som är pigga på nyheter och de har introducerat sporten i Sverige. Eftersom de ska rikta sin verksamhet till de under 25 år så har de flesta tävlingarna hittills enbart varit öppna för barn och ungdomar. Tittar man ut i "freestylevärlden", England, USA, Canada, övriga norden mm så är det stort sett bara vuxna som tävlar. Sporten kommer nog på sikt att få samma utveckling som agilityn fått i Sverige.

Agilityn hade sin vagga  inom Svensk hundungdom och stämplades länge som ungdomssport. Nu ligger de tävlandes medelålder där över 45 år enligt undersökningar. På kurser runt om i landet så rapporteras det om att vuxna damer är i stor majoritet så det dröjer nog inte länge innan de börjar tävla.

'Tävlingsinbjudningar hittar du för närvarande på Sveriges hundungdoms hemsida ( http://www.shu.se/ ) de officiella tävlingarna är öppna för alla åldrar, även några av de inofficiella så håll utkik och välkommen ut på tävlingsbanan.

/Yvonne
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Schäfer | Dansk/Svensk Gårdshund | Dobermann | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB