Artikel publicerad 2007-03-20 09:20

Hur förbereda hund för lydnadstävlan?

Hej! Jag tycker det är svårt att veta hur man ska förbereda sig och sin hund inför en lydnadstävlan. Hunden känner att man...

Text: Anita Axelsson
Hur förbereda hund för lydnadstävlan?

Hej!

Jag tycker det är svårt att veta hur man ska förbereda sig och sin hund inför en lydnadstävlan. Hunden känner att man är nervös och det kan ju verkligen gå hur som helst.

Ska man ta ut hunden i god tid och köra lite träning eller ska man bara ta ut honom precis innan han ska in på banan?

/MariaAnita svarar:

Hej Maria!

De här frågorna brottas alla vi som tävlar lydnad med. Vad är bäst uppladdning just för min hund? Svaret är att du måste pröva dig fram. Ett bra sätt är om du och träningskompisarna kan ordna träningar som är så tävlingslika som möjligt. Då kan ni prova olika sätt att värma upp och förbereda hunden och tillsammans fundera över och diskutera vad som är den bästa uppvärmningen för varje hund.

När det gäller vår nervositet som förare är mitt råd att du ska gå in på planen och vara stolt över din hund och det ni kan tillsammans. Och det allra viktigaste – målet är att ni ska ha riktigt kul ute på planen. Ett mer handgripligt tips är att andras djupt några gånger innan det är din tur och försöka slappna av. Ju mer tävlingsvana du kommer att få desto lättare brukar det här bli.

Lycka till träningstävlingarna!

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Borzoi | Bichon Havanais | Basset Hound | Dobermann | Bichon Frisé | Bolognese | Australian Cattledog
© 1998-2020 Enfinia AB