Artikel publicerad 2007-08-07 00:16

Kan man tävla med Chihuahua i Agility?

Hej Anita. Jag är 11år och har en chihuahua som jag har en fråga om. Jag har märkt att hon älskar att...

Text: Anita Axelsson
Kan man tävla med Chihuahua i Agility?

Hej Anita.

Jag är 11år och har en Chihuahua som jag har en fråga om. Jag har märkt att hon älskar att hoppa och skutta över hinder. Hon blir 2år i augusti.

Frågan är: Kan man tävla med chihuahua i agility?

Mvh Julia och MollyAnita svarar:

Hej Julia!

Jag kan inte se att det ska vara något hinder att tävla med Molly. Vi har en chihuahua i Karlstad BK som tränar agility. Jag är inte säker på om den har tävlat eller inte. Det är ju ofta framåt och orädda hundar och det är egenskaper som är bra när det gäller agility. Som med alla mindre hundar så kommer du säkert att behöva lägga ner lite extra tid på att träna in gungan och den platta tunneln.

Gungan för att en liten hund måste längre ut på den och stå kvar längre än en stor hund, innan gungan har slagit i marken. Att forcera den platta tunneln för en liten hund kräver ofta mer beslutsamhet av hunden. En stor hund behöver bara använda sin kraft, medan den lilla måste använda sitt mod också. Min första agilityhund var inte heller så stor. Hon vägde 3,8 kg. Jag lärde henne att älska gungan och den platta tunneln genom att hon i början alltid fick köttbullar när hon gjorde dem.

Hoppas vi ses på tävlingsbanan.

Lycka till!

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Schäfer | Japansk Spets | Sankt Bernhardshund | Jack Russell Terrier | Dobermann | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB