Artikel publicerad 2008-03-06 09:38

Hur arbetar jag bort en target?

Hej Anita! Jag har en femårig welsh springer spaniel och vi har tränat agility i två år. Vi håller på att träna om kontaktfälten med hjälp av en target...

Text: Anita Axelsson
Hur arbetar jag bort en target?
Hej Anita!

Jag har en femårig welsh springer spaniel och vi har tränat agility i två år. Vi håller på att träna om kontaktfälten med hjälp av en target (platslock) som hon får nosdutta på. Det går bra när targeten finns där men hur ska jag arbeta bort targeten?

Mvh Linnea

Anita svarar:

Hej Linnea!

Du kan jobba med att dels göra targeten mindre och mindre.
När jag tränade in det är med Toni använde jag en genomskinlig target som är 5x5 cm. Det är gör att hunden måste var ganska nära för att se den. Det här gör det också lättare att jobba bort targeten, eftersom det inte blir så stor synretning.

När jag jobbade bort targeten började jag med att ta bort den varannan gång (med lite variation). Ibland duttade Toni på targeten och ibland på underlaget. Sedan drog jag ut det så att hon tryckte fler gånger utan target, innan jag la tillbaka den igen.

I min film ”Snabba och säkra KONTAKTFÄLT”, visar jag bland annat hur jag både lärde in och jobbade bort Tonis nostarget.

Lycka till med bortträningen av targeten.

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Chihuahua | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | Fransk Bulldogg
© 1998-2019 Enfinia AB