Artikel publicerad 2010-03-12 10:04

Hoppar på mig mellan hindren

Hej Anita! Jag har börjat träna agility lite smått med min Wheaten terrier-tik, och hon är jätteduktig och tycker att det är kul. Jag har dock ett problem som jag inte vet hur jag...

Text: Anita Axelsson
Hoppar på mig mellan hindren
Hej Anita!
 
Jag har börjat träna agility lite smått med min Wheaten terrier-tik, och hon är jätteduktig och tycker att det är kul. Jag har dock ett problem som jag inte vet hur jag ska få bort.
 
Mellan de olika hindren så hoppar hon på mig, springer på mig och håller på. Jag undrar hur man tränar bort detta?

Tack på förhand

//Elin och Vilda

Anita svarar:

Hej Elin!

Utan att vara säker så gissar jag att du kan ha gått för fort fram. Innan du börjar på hindren behöver Vilda lära sig hur du vill att hon ska bete sig på marken och vid sidan av dig.

Som alltid så gäller det att ta en sak i taget när man tränar. Börja med att lära henne att gå vid sidan när ni går. Belöna med godbitar för att hon håller den position som du  vill att hon ska ha och att hon går med alla fyra tassarna på marken. Om hon hoppar, skäller eller biter i byxbenen så stannar du bara och börjar sedan om igen.

Om hon gillar tunneln så kan du byta ut det sista hopphindret mot den. Då får hon något att sikta på och förhoppningsvis får hon mer drag och det gör att hon inte kommer att ha tid att hoppa mot dig och fråga efter vägen. Jobba också gärna med rätt korta avstånd cirka 3 meter. Det gör det också lättare för henne att ”hitta” nästa hinder istället för att titta och hoppa mot dig.

Hälsningar

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Fransk Bulldogg | Labrador Retriever | Mops | Phalène
© 1998-2020 Enfinia AB