Artikel publicerad 2010-04-27 14:19

Vågar inte springa genom tunneln

Hej. Min hund tycker att hopphinder och slalom är jättekul och skulle gärna köra balanshindren också om hon fick (jag tycker...

Text: Anita Axelsson
Vågar inte springa genom tunneln 

Hej

Min hund tycker att hopphinder och slalom är jättekul och skulle gärna köra balanshindren också om hon fick (jag tycker det är lite för riskabelt p g a hennes storlek). Jag skulle gärna vilja träna typ hoppklass (som kul grej att göra med dom andra i klubben, inte för att tävla) men hon tycker att tunneln är lite liten. Finns det nåt bra sätt att lära henne att ta tunneln? Eller ska jag nöja mig med slalom och hopp?

Hon har inga problem med att gå genom stora tunnlar eller att springa in i mörker.

Hunden i fråga är en 2,5 år grand danois, mankhöjd ca 89 cm, vikt ca 65 kg

Mvh /ErikaAnita svarar:

Hej Erika!

Tror säkert att din hund kan komma igenom tunnlarna. För att göra det lätt i början så kan du prova med att lägga 6 meters tunneln rakt över en 3 meters tunneln, som ett kors. Låt sedan din hund gå igenom det lilla hålet som blir mellan tunnlarna. Det gör det väldigt  enkelt för hunden att passera igenom en minitunnel utan att den behöver krypa ihop så länge.

Jag brukar använda den här övningen för alla hundar på nybörjarkurser och det gör det väldigt lätt för alla hundar att lära sig tunneln.

 Hälsningar

Anita

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB