Artikel publicerad 2009-12-01 11:52

Brolle, artist & hundmänniska

Brolle är numera en välkänd svensk artist. Han är känd från bla Diggiloo, Körslaget, Buddy Holly-musikalen m.m.

Text: Journalist Bengt Eriksson, Fotograf: Jannis Politidis (Se hemsida här)

Brolle har sina rötter i Skellefteå. Han bor både där och i Stockholm. Trots det åkte han ända till Malmö för att spendera några dagar tillsammans med Akilles och för att få reda på vilka föräldrarna var, hur han var till vardags och om psyket. När allt stämde då bestämde han sig att Akilles skulle följa med till Skellefteå.

Brolle är en riktig hundmänniska. Han fick sin första hund när han var 17 år gammal. Den där hunden hade han tränat själv berättar han. Den följde med på jakt och då måste en hund fungerar bra med människan.

Akilles kommer och lägger sig bredvid Brolle. Det känns lite kluvet att inte vara hemma med honom när jag har spelningar berättar Brolle. Akilles har flugit till Stockholm en gång och det gick så där. Stadsmiljön är han inte van med. Han gillar att vara lös och fri. Sedan är ju problem när lite större hundar ska flyga. Så huvudansvaret för Akilles har morsan fått ta när jag reser.

  

"Är du en sträng hundägare?", frågar vi. Ja, jag är nog ganska sträng. Det skulle alldrig komma på fråga att Akilles fick tigga vid matbordet eller i köket. Och att sova i min säng finns inte på kartan. Mina hundar ska lämpa sig för jakt kunna hänga med ute i skogen lösa och lydiga.

Brolle är född 1981 i Boden och växte upp i Skellefteå och Kalix. Akilles är 3,5 år gammal.

 

 

Har ni en favoritkändis med hund som ni vill se här? Kontakta Jannis på 070-7272 242 eller Bengt på 076-234 6561 och tipsa!

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Dobermann | Chihuahua | Labrador Retriever | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB