Artikel publicerad 2010-05-11 13:33

Marika Lagercrantz, skådespelerska

Marika är en välkänd och omtyckt skådespelerska i Sverige. Hon är även en lycklig hundägare och har hunden Tilda, en blandras som hon fann under en turné i Skåne.

Text: Journalist Bengt Eriksson, Fotograf: Jannis Politidis (Se hemsida här)

Skådespelaren Marika Lagercrantz köpte blandrasen Tilda under en turné i Skåne.

Under ett uppehåll åkte vi runt på landsbygden och tittade på valpar från flera kennlar minns Marika. Det var mycket tittande och diskuterande men vi kom aldrig till något beslut. Då satte jag plötsligt ned foten utanför en kennel i Hörby och sa: "Nu ska vi ha hund". Och på den kenneln fanns Tilda.

-När man ska skaffa hund inom mitt yrke, då man i mångt och mycket är en turnerade person, får man planera noga. Kanske ska man inte ha hund, men det är svårt att välja bort. Nu ställer hela familjen upp för Tilda och även vänner finns till hands om det skulle behövas. -Tilda är med mig på jobbet, hon var nog redan från början menad som en teaterhund.

  

Tilda är inte den första hund som Marika och hennes familj haft. - Vi hade tidigare en shetland sheepdog. En renrasig och mycket fin dam som blev hela 15 år gammal, konstaterar Marika.

 

I dag får ju hundar vara med och bo på de flesta hotell och det underlättar, menar Marika. Bor, det gör Tilda och Marika strax utanför Stockholm. Där finns det fina strövområden som båda trivs att promenera i. Här har Tilda också många hundkompisar men hon är tydlig med att det är killkompisarna som hon gillar bäst. Hon brukar säga att hemma är hon milda Tilda och ute i skogen är hon vilda Tilda.

 

Tilda är inte bara min hund, hon är en familjehund. Min uppfattning är att kontakterna med djur bidrar till att man får bättre kontakt med sig själv. Som en ytterligare bonus kommer man ut i alla väder.

 

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB