Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Fem år gamla kerry blue-terriern Bodhi var en fantastisk hund när han först kom till Sarah och Alan Roth, men under åren har han utvecklat en oförutsägbar aggressivitet. Han ger sig på parets tvåårige son Troy och har bitit en av grannarna när han försvarade Troy. Han är även aggressiv mot familjens gäster när de ska lämna huset. Sarah och Alan har provat munkorg och anlitat en professionell hundtränare som använde sig av positiv förstärkning, men det gav ingen effekt. Frågan är om Cesar kan hjälpa paret. Kathleen Kane skaffade maltesern Maggie från en hunduppfödare när hon var sex månader gammal. Därefter köpte hon Molly, också en malteser, från samma uppfödare. Kathleen flyttade närmare sina föräldrar Wally och Harriet, som bor på ett äldreboende och de ställde upp som hundvakter när hon arbetade. Föräldrarna blev snabbt förtjusta i hundarna men problem uppstod. De bägge malteserna är inriktade på att försvara sitt territorium, det vill säga Wally och Harriet, så pass att personalen blivit rädda för att gå för nära paret. Maggie har bitit de anställda och chefen har sagt att om det sker igen så är hundarna inte längre välkomna. Kathleen vill inte ta ifrån sina föräldrar glädjen i att ha hundarna i hemmet men någonting måste göras. Frågan är om Cesar kan hitta en lösning. Donna Moss och sonen Gabriel äger två hundar, blandrasen Bojo samt hittehunden Tippy. En dag när Bojo tuggade på en boll tog Donna upp den och la den på ett bord. Några timmar senare när Tippy gick förbi bordet attackerade Bojo henne. Efter det eskalerade Bojos aggression, särskilt i förhållande till mat. Donna håller nu Bojo och Tippy separerade med hjälp av ett staket när hon utfodrar dem. Tippy har blivit rädd för att leka med bollar, ta emot godis eller annat som kan väcka Bojos ilska. Hon lämnar till och med lite mat i sin skål åt Bojo. Donna vill att hennes hundar ska leva i harmoni och att de ska kunna äta tillsammans. Frågan är om Cesar kan lära Bojo hur han ska uppträda.

Nästa visning: Idag

13:00-14:00

Mannen som talar med hundar

Dexter, som är en blandning mellan rottweiler och schäfer, hade nyligen blivit attackerad av fyra hundar när Mary Jane och hennes pojkvän adopterade honom. Efter fyra år har de fortfarande problem med att han skäller och springer runt när han möter andra hundar, cyklister, rullskridskoåkare, skateboardåkare och joggare på deras promenader. Mary Jane är hela tiden beredd på att avvärja bråk. Hon gömmer sig till och med för att undvika konfrontationer. Artisten Patti LaBelle fick en sydafrikansk mastiff, Nasir, av sin manager. Hon överöste honom med kärlek men trots det blev han så aggressiv att hon blev rädd för honom. Nasir har jagat henne och till och med sprungit rakt igenom en skärmvägg för att komma åt henne. Han vaktar dörröppningar, leksaker och mat när andra hundar är i närheten. Alla försök att hitta ett nytt hem åt honom har misslyckats och Patti har rekommenderats att avliva hunden. Hundtränaren Cesar Millan kallas in för att hjälpa till med hundproblemen.

Imorgon

13:00-14:00

Mannen som talar med hundar

Ridgeback-blandrashunden Calvin kom till ett hundstall efter att ha blivit påkörd av en bil. Hans bäcken var splittrat, käken bruten, skuldran krossad och vänstra frambenet av på tre ställen. Benet gick inte att rädda, det fick amputeras. Efter sex veckors rehabilitering blev han adopterad av Tony, Teri och deras två barn Bennett och Bodie. Calvin är bra med barnen men livrädd för främlingar, speciellt män, och rymmer så fort familjen lämnar huset. Han öppnar dörrar och har till och med hoppat genom ett glasfönster för att hitta sin husse och matte. När Mary och Mark gifte sig skaffade de jack russell-terriern Rudy. Problemen med honom startade så fort paret tog upp sin motorcykel-hobby. När Mary gör sig i ordning för en tur blir Rudy upprörd och börjar skälla oavbrutet. Maniskt springer han runt i rummet och hoppar på och över allt som kommer i hans väg. Han attackerar även ljuddämparen på motorcykeln, vilket kan innebära fara om ljuddämparen är varm. Tanii och Charles bor och arbetar på en gård med hästar. Som sällskap skaffade de border collien Milo. Efter sex månader började bekymren då Milo slutade lyda. Ägorna är stora och utan inhängnad och varje gång Milo släpps ut har paret svårt att få in honom igen. Dessutom jagar han hästarna. Att han har blivit sparkad flera gånger och fått besöka veterinären stoppar honom inte. Nu har han blivit 16 månader gammal och hans vallande egenskaper har även börjat omfatta bilar, vilket betyder fara för hans liv. Frågan är om hundpsykologen Cesar Millan kan hjälpa Calvin att bli trygg, Rudy att gilla motorcyklar och Milo att lugna ner sig.

2017-09-28

13:00-14:00

Mannen som talar med hundar

Julie och Bo adopterade den två år gamla rottweilern Titan för fyra år sedan. Hunden är oberäknelig och kan bli aggressiv mot främlingar som vill klappa honom. Han blir också aggressiv mot människor som vänder sig bort från honom när han luktar på dem. Om okända personer ignorerar honom lämnar han dem i fred. Julie och Martin skaffade yorkshireterriern Candy till sin tolvåriga dotter Gianna. De skämde bort hunden med leksaker, uppmärksamhet och specialmat. Inte helt oväntat blev hunden odräglig. Candy vägrar gå med koppel och hon har börjat attackera Gianna. Nu är Julie orolig för sin dotters säkerhet. Michael och Janeen levde ett lugnt liv tillsammans med sin katt FoFo, tills de skaffade den fem månader gamla valpen Bella. Hunden vill så gärna leka med katten att han aldrig lämnar henne i fred. Den gamla katten, som helst bara vill ha det lugnt och stilla, har nu blivit ängslig och dragit sig undan. Hundpsykologen och specialisten Cesar Millan engagerar sig i de tre fallen för att försöka hjälpa djuren och deras ägare.

2017-09-29

13:00-14:00

2017-09-30

13:00-14:00

Mannen som talar med hundar

Systrarna Janet och Mary hittade två söta och övergivna rottweilervalpar, tog hand om dem och adopterade dem slutligen. De fick namnen Tiger och Roxy. Men efter tre månader var de inte så söta längre. Roxy har börjat morra åt människor som närmar sig henne och Tiger hoppar på möblerna. Roxy biter Janet om han inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet och Tiger stöter matskålen ur händerna på henne. Båda hoppar på sina mattar och bråkar med deras tvååriga brorsdotter Kyla. Janet och Mary vill att hundarna ska lyda, gå ordentligt med koppel och vara snälla mot Kyla. Efter att ha förlorat sin katt tog familjen King hand om Buddy som är en blandning mellan welsh corgi och papillon. I början var han blyg men redan första natten visade han tänderna. Familjen ville lämna tillbaka honom till hundhuset men fick veta att då blir han troligen avlivad. Efter det har Buddy misslyckats på två lydnadskurser. Han har börjat attackera fötter på måfå och biter sina ägare när det är dags för den dagliga medicinen. Efter sex år har ännu ingen förbättring skett. Familjen vet inte hur mycket mer de står ut med men samtidigt vill de att Buddy ska få leva. Vizslan Booker föddes på landet. Då han adopterades av Michael fick han flytta till storstaden, vilken gjorde honom vettskrämd. Med svansen mellan benen försöker Booker på alla sätt att komma undan alla ljud och ljus i staden. Promenerande människor, resväskor, kärror och soppåsar är några av de saker som får Booker att skaka av rädsla. Michael ser till att hans hund får den motion han behöver varje dag men Bookers stadsrädsla håller på att ta över hans liv. Michael är orolig att hunden aldrig ska komma över sin rädsla. Hans sista hopp står nu till Cesar.

2017-10-02

13:00-14:00

Mannen som talar med hundar

Fem år gamla kerry blue-terriern Bodhi var en fantastisk hund när han först kom till Sarah och Alan Roth, men under åren har han utvecklat en oförutsägbar aggressivitet. Han ger sig på parets tvåårige son Troy och har bitit en av grannarna när han försvarade Troy. Han är även aggressiv mot familjens gäster när de ska lämna huset. Sarah och Alan har provat munkorg och anlitat en professionell hundtränare som använde sig av positiv förstärkning, men det gav ingen effekt. Frågan är om Cesar kan hjälpa paret. Kathleen Kane skaffade maltesern Maggie från en hunduppfödare när hon var sex månader gammal. Därefter köpte hon Molly, också en malteser, från samma uppfödare. Kathleen flyttade närmare sina föräldrar Wally och Harriet, som bor på ett äldreboende och de ställde upp som hundvakter när hon arbetade. Föräldrarna blev snabbt förtjusta i hundarna men problem uppstod. De bägge malteserna är inriktade på att försvara sitt territorium, det vill säga Wally och Harriet, så pass att personalen blivit rädda för att gå för nära paret. Maggie har bitit de anställda och chefen har sagt att om det sker igen så är hundarna inte längre välkomna. Kathleen vill inte ta ifrån sina föräldrar glädjen i att ha hundarna i hemmet men någonting måste göras. Frågan är om Cesar kan hitta en lösning. Donna Moss och sonen Gabriel äger två hundar, blandrasen Bojo samt hittehunden Tippy. En dag när Bojo tuggade på en boll tog Donna upp den och la den på ett bord. Några timmar senare när Tippy gick förbi bordet attackerade Bojo henne. Efter det eskalerade Bojos aggression, särskilt i förhållande till mat. Donna håller nu Bojo och Tippy separerade med hjälp av ett staket när hon utfodrar dem. Tippy har blivit rädd för att leka med bollar, ta emot godis eller annat som kan väcka Bojos ilska. Hon lämnar till och med lite mat i sin skål åt Bojo. Donna vill att hennes hundar ska leva i harmoni och att de ska kunna äta tillsammans. Frågan är om Cesar kan lära Bojo hur han ska uppträda.

Medlemskommentarer

Vill du skriva en kommentar för filmen?
Logga in först!
Det finns inga kommentarar för detta TV-program än. Skriv en kommentar i formuläret ovan!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Australian Shepherd | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Cane Corso | Amerikansk Cocker Spaniel
© 1998-2017 Enfinia AB