5-åring söker aktiva ägare

Du som älskar att vistas i skogen eller kanske på brukshundklubben och vill ha en kärleksfull och mentalt stabil kompis ska titta hit!

Lycke är en okastrerad tik av raserna jaktlabrador och vit herdehund. I sitt första hem var hon en duktig vildsvinsjägare, sägs det, och man märker tydligt att hon har full koll på stadens harar.

Jag brukar skoja och säga att labbedelen i henne gör att hon älskar allt som har med människor, bad och mat att göra.
Herdehunden gör att hon vaktar om nånting inte verkar som det ska.
Mjuk och härlig men med skärpa bakom, om situationen kräver det.

Lycke är intelligent och har arbetsmotor, så hon skulle inte bli helt nöjd bara som familjehund, med promenader och lek med barnen. Hon behöver utmanas mentalt, annars hittar hon på sina egna uppdrag.

Personligen har jag aldrig träffat en så mentalt stabil hund som denna, inget tycks skrämma eller bekymra henne. Hon går fint i koppel, låter sig snällt undersökas och ligger med tassarna i vädret när klorna ska klippas. Hon litar på människor från allra första stund och tar tacksamt emot lite kli på magen.

Det man ska vara observant på är andra hundar. Jag avråder från att ha henne ihop med en annan hund, såvida det inte är en större vuxen hane.

Om man tänker sig att hon bott i en hundgård ihop med en annan tik och kanske fått slagits om maten så förstår man att det här är en hund med resursförsvar. Hon vill varken dela mat eller leksaker med andra tikar och har bitit hål pga detta.
Under det dryga år jag haft henne har hon inte fått nån kompis av tikkön så jag vet inte hur hon är om hon lär känna dem ordentligt. Hon har blivit påhoppad av jrt och nån liten fluffig sak så hon är lite vaksam mot såna också.
Men hon har svårt att motstå en tjusig schäferhanne! ;)
Under sitt andra levnadsår fick hon en kull valpar, 9 st, ihop med en terv. Idag löper hon normalt 2ggr/år.

Det här är ingen problemhund. Jag skaffade henne förra sommaren för att försöka utbilda henne till inofficiell servicehund. Det gick inte så bra för hon kunde inte apportera utan att tugga frenetiskt. Hon blir eld och lågor när man ska träna, så taggad att jag fick svårt att få henne koncentrerad. Ska tilläggas att jag själv inte har några särskilda kunskaper i träning, så den som kan sånt bättre behöver inte alls ha samma bekymmer. När hon vill något buffar hon med nosen och piper.

Om man bortser ifrån att hon gärna hoppar när hon hälsar så skulle hon vara perfekt som terapihund. Alla som ser henne skiner upp och hon är underbar att gosa med. Världens lenaste öronlappar.

Det här är en guldklimp som förtjänar ett hem där man tar vara på hennes fantastiska egenskaper. Jag omplacerar henne enbart pga att min sjukdom hindrar mig från att kunna ge den aktivitet hon behöver.

All möjlig utrustning medföljer.

Pris: 3000
Annonsinformation:
Publicerad:
15 september 2019
Annonskategori & typ:
Hundar (blandras/ej renras)
Hund Omplaceras
Region:
Sverige-Västmanlands län
Kontaktinformation:
Suvi Andersson
Västerås

suvi.sniff@gmail.com
0737252507
Försäkring för hundar:
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgschnauzer | Golden Retriever | Kleiner Münsterländer | Australian Shepherd | Border Collie | Pumi
© 1998-2019 Enfinia AB