Den gamla hunden : om den äldre hundens fysiska och psykiska välbefinnande

Gamla hundar kan - och vill. Men i vår stressiga värld, till bredden fylld med plikter och måsten, tänker vi inte lika mycket på dem som inte kräver. Tyvärr blir de ofta bortglömda där de ligger tysta, följer en med blicken och bara väntar på att något ska hända. Vi tror kanske inte att de behöver stimulans på samma sätt som en ung hund. Men, så fel vi har. Precis som människor behöver åldrande hundar stimulans och fysisk träning för att hjärnan och kroppen ska fungera fullt ut. Eftersom gamla hundar oftast är lugna, kloka hundar, är det egentligen ganska enkelt att ge dem det de behöver. Det är lätt att ta dem med nästan överallt i stället för att lämna dem ensamma hemma. Bara att få följa med i bilen fram och tillbaks till affären är ett roligt avbrott, och att få hänga med matte eller husse är härligt i sig. De är villiga hjälpredor i hushållsarbetet också, t.ex. när det gäller att bära ut soporna och hämta posten. Här, i de gamla hundarnas egen bok, finns massor av tips på enkla sysselsättningar, träning, friskvård m.m. Ta vara på din gamla hund och se till så att ålderdomen verkligen blir de gyllne åren för din trogna kamrat, som den så väl förtjänar. Anders Hallgren är Sveriges främsta hundpsykolog. Har arbetat med hundar i ca 40 år och håller kurser för blivande hundpsykologer och hundtränare. Han har gett ut ett stort antal böcker både i Sverige och utomlands. Hans bok om brandvarnarhundar blev månadens bok i somras i USA.
Fakta om boken:
Författare
Hallgren, Anders
Språk
Svenska
Utgiven
2004-09
Kategori
Gammal hund
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
Vicksis skriver 6 december 2011:
Underbar bok som man bör skaffa när hunden blir lite äldre. Mycket intressant och bra skrivet   
hanna_0319 skriver 16 juli 2011:
Det här är verkligen en underbar, varm och väldigt användbar bok. Tyvärr verkar det som om den inte trycks längre, men har man tur så kan man få tag på den i begagnat skick eller kanske i en mindre butik med det goda förnuftet att ha några extra i lager.
Boken är definitivt en klassiker, helt oersättlig att ha i vilket hundbibliotek som helst. För alla blir de gamla, våra allra bästa vänner. Den här boken ger en väldigt fin vägledning och inspiration i själva åldringsprocessen, och är skriven med en enorm värme som kantas med väldigt vackra bilder.   
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Tax | Jack Russell Terrier | Dobermann | Yorkshireterrier | Fransk Bulldogg | Chihuahua
© 1998-2023 Enfinia AB