Kontaktkontraktet - En bok om människans samspel med hunden

Hur får jag hunden att vilja hålla kontakt med mig under promenaden? Vad betyder hundens sätt att hälsa? Hur får jag hunden att gå fint i koppel? Går det att leka fram ett bra samarbete? Hur tränar man in en bra inkallning? Hur lär man hunden att inte jaga vilt? Vad gör man om hunden morrar när jag klipper klorna? Får man korrigera? Hur lär hunden sig nya saker? Vad innebär shaping? Om dessa och många andra frågor handlar Kontaktkontraktet - En bok om människans samspel med hunden. Kontaktkontraktet sammanfattar erfarenheter och träningstips från mina 20 år som hundkonsult. Den röda tråden är hur man skapar ett positivt samspel genom att förstärka hundens spontana vilja att ta kontakt.Kontaktkontraktet förklarar grundläggande begrepp om inlärnings-psykologi och hundens beteende. Boken tar också upp olika metoder för att lära hunden grundläggande färdigheter som att gå fint i koppel, komma på inkallning, sitta, ligga och stanna kvar. Kontaktkontraktet innehåller många praktiska tips för hur man får en följsam hund som lyder med glädje och en stor mängd samling exempel, tagna ur verkligheten.Kontaktkontraktet vänder sig både till nyblivna som erfarna hundägare, till dig som vill ha hunden till sällskap och dig som vill arbeta eller tävla med din kamrat.Kontaktkontraktet har ett praktiskt format för att kunna tas med ut på hundpromenaden eller träningspasset. Plats för egna anteckningar finns. Boken är vackert formgiven och illustrerad med fotografier av Åsa Lindholm och Michael Brannäs.
Fakta om boken:
Författare
Bodfäldt, Eva
Språk
Svenska
Utgiven
2004-11
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
Hårboll skriver 24 juli 2007:
Gillar!   
Bruksvovven skriver 23 juli 2007:
Underbar bok, håller med de andra. Rolig och lätt att läsa. Man vill genast ut och träna ;)   
z_malins två svarta skriver 14 juni 2007:
En av de bästa hundböcker jag läst, allt känns väldigt logiskt som hon skriver.   
Tajma skriver 12 maj 2007:
En bok med mycket värme och konkreta, bra exempel på relationsskapande. Författarinnan har med egna exempel ur "hundlivet". Ödmjuk, omfattande och professionell med en kärlek till hunden som lyser genom varje sida. Mycket läsvärd!   
Maffiapudeln & Joyce skriver 4 maj 2007:
BÄSTA BOK JAG LÄST NÅGONSIN!!! =) och fick den stora äran att köpa den på älvsjömässan och TRÄFFA Eva Bodfält! Den bästa bok jag läst, av den bästa författaren som finns =)
Fick MÅNGA superbraiga råd och har läst den flera ggr!! =)

varmt rekomenderad!   
lizzie_00 skriver 4 maj 2007:
Den hittills bästa hundbok jag läst! Handfasta råd om hur du bygger upp en bra relation till hunden. Även många konkreta råd på hur du lär in olika vardagsmoment så som inkallning och dyl. Rekommenderas verkligen.   
Christensen skriver 3 maj 2007:
Väldigt bra!!! Eva Bodfält kan förmedla ett lugnt, mjukt sätt att förhålla sig till sin hund. Mycket bra tips för att öka kontakten med sin hund. Även tips för problemhunden.   
tibbemastiff1 skriver 3 maj 2007:
Mycket bra, många bra handfasta tips.   
Bhombina skriver 3 maj 2007:
Tycker väldigt mycket om den här boken. Massa förslag och tips för hur du etablerar ett bra förhållande med din hund. Lätt att läsa.    
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Barbet | Cairnterrier | American Akita | Australian Shepherd | Pražský Krysarík
© 1998-2020 Enfinia AB