Stora boken om hundens hälsa

Kan en hund få ont i halsen? Varför hostar min hund? Kan jag smitta hunden med min förkylning? Eller tvärt om?

En nybliven hundägare har tusen frågor - fast sällan redan första veckan. Funderingarna kommer efter hand som det händer saker med hunden. Då är det en stor fördel om man är förberedd. Man behöver inte läsa tjocka böcker om hundens sjukdomar, men en bok om hundens hälsa bör varenda hundägare ha till hands. Har man dessutom läst den, vet man hur man bäst kan förebygga en del sjukdomstillstånd och olyckor.

Stora boken om hundens hälsa är skriven av veterinärerna Kerstin Bergvall, Alexandra Eiger, Ole Frykman och Lotta Möller. Hundpsykologen Anders Hallgren medverkar också. En hund har inte bara en kropp. Mår den inte psykiskt bra, så märks det omedelbart på den fysiska hälsan.

Bokens bilder är tagna av djurfotografen Eivor Rasehorn, som i mycket har drivit på att den här boken har kommit till. Hennes egen hund har allergi och hon tänkte att hon säkert inte är den enda hundägaren med samma problem. "Man borde göra en bok som alla kan förstå" sa hon - och nu är den färdig.

Vilka problem är vanligast hos hundar - är det farligt? Kan jag göra något själv eller måste jag ta hunden till veterinären? Vad kan jag göra för att min hund inte ska drabbas av den eller den sjukdomen? Finns det raser som är friskare än genomsnittshunden? Vad täcker försäkringarna?

Allergier har ökat hos våra hundar - i samma takt som det gör det för människor - och boken har ett omfattande kapitel som behandlar hundars allergier.

Stora boken om hundens hälsa har också en väl genomarbetad ordlista, så att man snabbt kan hitta det man söker. Dessutom hjälper ordlistan om man vill fördjupa sina kunskaper i ett ämnesområde via artiklar på internet.

Ja, varför hostar din hund? Slå upp ordet "hosta" och du kommer att hitta det under minst fem olika diagnoser.
Fakta om boken:
Författare
Kerstin Bergvall, Lotta Möller, Ole Frykman, Alexandra Eiger, Anders Hallgren
Språk
Svenska
Utgiven
2010-10
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
Det finns inga recensioner för denna bok än. Har du läst den? Skriv gärna vad du tyckte om den här!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Berner Sennenhund | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Labrador Retriever | Pumi | Tax | Portugisisk Vattenhund
© 1998-2020 Enfinia AB