Hundar i världen

Intresset för hundar har aldrig varit större, samtidigt som hundsporten har blivit alltmer internatio- nell. Det har gjort dels att utbudet av raser har ökat, dels att alltfler tävlar med sina hundar utan- för Sveriges gränser.

Hundar i världen är ett oumbärligt standardverk för den som söker rasspecifik information. Samtliga raser i boken är godkända av respektive hemlands kennelklubb och i de flesta fall även av de stora kennelorganisationerna runt om i världen. Men här finns också några helt nya raser som ännu inte uppnått den status som krävs för att bli internationellt godkända.
I denna nya utgåva presenteras hundarna enligt det gruppsystem som den övergripande organisationen FCI (Féderation Cynologique Internationale) har utarbetat och som Svenska Kennelklubben följer.
Inledningsvis förklaras grundläggande begrepp och uttryck. I raspresentationerna, som är bokens huvuddel, sammanfattas den officiella rashistorien och standarden för respektive ras. Alla raser visas även på bild. Vid varje ras finns också symboler som ger snabbfakta om rasen. Boken avslutas med gruppindelningssystemen i England, USA och Kanada, vars indelning avviker från FCI:s, en adress- förteckning över samtliga FCI-anslutna kennelklubbar samt ett omfattande sak- och rasregister.
Fakta om boken:
Författare
Johan Adlercreutz
Språk
Svenska
Utgiven
2013-10
Kategori
Faktaböcker
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
Det finns inga recensioner för denna bok än. Har du läst den? Skriv gärna vad du tyckte om den här!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Dogo Argentino | Dobermann | Lagotto Romagnolo | Dalmatiner | Golden Retriever | Landseer
© 1998-2019 Enfinia AB