Chihuahua

Chihuahua är en av världens minsta hundraser och är uppkallad efter delstaten Chihuahua i Mexiko, varifrån den härstammar.

Det finns två olika varianter av Chihuahuan; lång- och korthårig, de är annars helt lika men den långhåriga Chihuahuan har lång silkig päls, med en framträdande «lejonman» samt behårad svans, medan den korthåriga Chihuahuan har kortare päls och svansbehåringen är kortare. Chihuahuan finns i alla färger och färgkombinationer.

Chihuahuan är en pigg, alert, livlig och mycket modig hund. Den är mycket ägarmedveten, tyr sig till sin ägare och sin flock och tvekar inte att försvara flocken och reviret mot fara och inkräktare. Rasen är väldigt vaktig och skäller gärna på både människor och andra hundar men kryper sedan gärna upp i främmande människors knän när den väl insett att faran är över.

Chihuahuan trippar fram med huvudet högt och tar för givet att den är, om inte störst, så i alla fall bäst och vackrast. Chihuahuan är också känd för att föredra hundar av sin egen ras framför främmande. Som ägare till en Chihuahua gäller det att alltid ha koll på filtar och täcken innan man lägger sig i sängen då hunden gärna kryper in under dem.
Fakta om boken:
Författare
Jeanette Aulin
Språk
Svenska
Utgiven
2012-11
Kategori
Rasböcker / Grupp 9
Raser i dennna bok. Tryck för att se fler böcker med samma ras:
Chihuahua
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
Det finns inga recensioner för denna bok än. Har du läst den? Skriv gärna vad du tyckte om den här!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Dvärgschnauzer | Golden Retriever | Boxer | Labrador Retriever
© 1998-2019 Enfinia AB