Stressade hundar

En bok på temat hundar och stress. Om vad som kan orsaka stress hos hundar, vilka symptom man kan iaktta och vilka konsekvenserna kan bli. Fallbeskrivningar av drabbade och hjälpta hundar samt råd och tips på hur man kan få sin hund harmonisk.
Fakta om boken:
Författare
Nagel, Martina , Reinhardt, Clarissa v.
Språk
Svenska
Utgiven
2005-09
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
hundtema.se skriver 10 mars 2015:
Jag tycker att boken är bra och fler hundägare borde läsa den för att förstå hur deras handlingar kan påverka sina hundar. Boken ger en bra och grundlig genomgång av hur stress påverkar hunden och vilka de olika stressutlösande faktorerna kan vara. När jag läser denna bok tänker jag direkt på hur dåligt pålästa människor är om stress för hundar. Vi vet mycket väl om att vi människor kan bli stressade, men tanken att vår hunds “problem” beror på stress är inte så välkänt. För oss människor handlar stress ofta om att vi har för mycket att göra, medan det för hundar kan handla om så mycket mer. Stress för hundar kan handla om överstimulering eller understimlering. Likväl som hundar kan vara stressade av att de har för mycket att göra kan de bli stressade över att ha för lite att göra. Understimulering är ett välkänt problem hos hundar, t.ex. om en hund blir lämnad hemma för mycket kan den bli understimulerad och börja tugga på väggar. Men det som jag tror är mindre känt är att hundar även kan bli stressade över att ha för mycket att göra. Efter en promenad och lite kast med boll tycker vi fortfarande att hunden är pigg och inte får någon ro. Då är det vanligt att vi tänker att vi måste göra mer för hunden. Vi tror att vi gör hunden en tjänst genom att kasta mer boll med den men istället skapar vi stressade hundar. Det som skrämmer mig mest är att det finns hundtränare som är så dåligt pålästa att de uppmanar hundföraren att kasta mer boll trots att hunden är sönderstressad.   
Vicksis skriver 6 december 2011:
Mkt bra bok. Stress hos hund är mycket vanligare än många tror, här finns alla de typiska symptomen.    
dotobe skriver 11 juni 2007:
Ibland får man en känsla av att hundägare till varje pris måste aktivera sin hund för att den ska må bra. Martina Nagel uppmärksammar oss på saker vi i vanliga fall inte tänker på. Man måste inte rusa från en aktivitet till en annan för att få välmående hundar. Vila, lugn och ro är ibland den rätta medicinen, men också att hundarna får vara delaktiga av vardagliga sysslor.
Boken kan ge dåligt samvete eftersom en hundägare vanligen tänker på djuret bästa. Men djurets bästa är inte alltid det som en hundägare tror. Läsvärt, javisst. Fast betänk att vi har en något annorlunda syn på hundar i Norden.   
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Dogo Argentino
© 1998-2024 Enfinia AB