Mentalitetsboken

Den här boken handlar om hundens beteende, tankar och känslor - om hundens mentalitet. Boken utgår från Svenska Brukshundklubbens mentaltest (MT) och mentalbeskrivning (MH). Testsituationerna och de mentala egenskaper som där kommer fram beskrivs på ett tydligt sätt. Men boken stannar inte där. Vi får här lära oss hur man utifrån hundars skilda mentala förutsättningar lägger upp träningen för tävlingshunden i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport. Dessutom tar boken upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad. Detta gör boken en smula unik, och är den första som verkligen handlar om individanpassad träning. Utöver detta bjuds läsaren in i hundforskningens värld i form av en etologiskola och ett kapitel om MH ur ett vetenskapligt perspektiv.
Fakta om boken:
Författare
Blixt, Ingalill, Blixt, Curt, Svartberg, Kenth
Språk
Svenska
Utgiven
2007-04
Här kan du köpa boken:
Medlemmar recenserar denna bok: Skriv en recension
VitHerde Ice skriver 1 mars 2009:
Denna bok gav mig en jättebra vägledning. Den är lättläslig och ger bra tips på träning i olika situationer man kan hamna i. Jag är supernöjd då den hjälpt mig och min hund jättemycket.    
Hårboll skriver 29 oktober 2007:
Ämnet intresserrar mig kanske inte så mycket i sig men boken ger råd om hur man ska anpassa sig efter hundens egenskaper och lyckas i vardagen.   
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Sealyhamterrier | Schweiziska Stövare | Labrador Retriever | Shih Tzu | Chihuahua | Grand Danois
© 1998-2020 Enfinia AB