Artikel publicerad 2006-07-11 10:15

Badgalen hund

Hejsan! Har inget problem men undrar om du har något tips? Har en hund som är helt galen i vatten och att simma. Nu till min fråga - Jag skulle vilja utveckla hans simmande till någonting som man kan ha "nytta av"? Han kan simma i en halvtimme om han bara får, men brukar kalla....

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Badgalen hund

Hejsan!

Har inget problem men undrar om du har något tips? Har en hund som är helt galen i vatten och att simma.

Nu till min fråga - Jag skulle vilja utveckla hans simmande till någonting som man kan ha "nytta av"? Han kan simma i en halvtimme om han bara får (11 mån gammal), men brukar kalla in honom så han inte tar ut sig helt.Han leker med sig själv i vattnet och kan simma hit och dit runt i ring. När vi är med och badar så simmar han ikapp men inte ända fram till oss. Han är ingen vidare apportör, än iaf, och i vattnet har han inget intresse av att ta eller hämta grejer, bara simma.

Finns det något som man skulle kunna hitta på, mer mot bruksgrenarna? Dykhund?? *s* Simma är verkligen det roligaste han vet, han badar hellre än leka med hundar och springa efter harar....så det vill inte säga lite...

tack å hejCharlotte svarar:
Hej!

Dykhund är ju en idé, som för vissa individer skulle funka men det är inget bra för hundöron. Dessutom inte heller ”naturligt” beteende för hund.

Det finns massor man kan jobba med med en vattenintresserad hund, både för kul och till nytta. Tänk på att det skall vara trevliga uppgifter kring vatten för din hund och att du successivt ställer krav på skickligare och skickligare utförande.

Pälsen behöver sköljas av efter mycket bad och öron torkas ur med bomull. Se också till att hunden blir riktigt torr ända in på skinnet, mellan baden.

Träna din hund att kunna markera saker som ligger på botten, så som tappade nycklar. Börja på grunt vatten. Lär din hund att simma ut och hämta in föremål så som en Dummy (vattenapportföremål), på ”order” från dig. Träna din hund att agera livräddare genom att kunna ”bärga” en människa. Lär din hund att ”vakta” på barn i vattenbrynet, så de inte kommer under vattnet, exempelvis.

Sök via skk.se och eller sbk.nu för regler, kurser, litteratur i ämnet och tänk på att det måste vara du som tar initiativet till att få gå i vatten och genom det skapa kontakt och olika övningar i och kring vattnet.

Lycka till!

Hundpsykolog Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Grand Danois | Shetland Sheepdog | American Akita | Lagotto Romagnolo | Labrador Retriever | Belgisk Vallhund
© 1998-2020 Enfinia AB