Artikel publicerad 2006-08-14 16:04

Hur länge kan en hund vara ensam?

Hejsan! Jag har en fråga, som jag länge undrat över. Hur länge kan en hund vara ensam? Jag har tänkt skaffa hund, men jag måste se om den klarar sig hemma under tiden min familj är på jobbet och i skolan. Kan du ge tips...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Hur länge kan en hund vara ensam?

Hejsan!

Jag har en fråga, som jag länge undrat över. Hur länge kan en hund vara ensam? Jag har tänkt skaffa hund, men jag måste se om den klarar sig hemma under tiden min familj är på jobbet och i skolan. Kan du ge tips på en hundras som passar till sällskap? Irish soft coated wheaten terrier, vem passar dom?

M.v.h Malin med ett stort hundintresse! Tack på förhand!Charlotte svarar:
Hej Malin!

Ingen hund är intresserad eller mår väl av att vara själv, eftersom hund är ett flockdjur. Att vara flockdjur innebär att man samarbetar om det mesta för flockens ve och väl. När vi människor skaffar hund för vårt intresse, så kommer vissa av hundens naturliga förutsättningar i ”kläm”. Så som att de flesta hundar måste lära sig att kunna vara själv och då vara harmoniska med detta.

Ingen hund skall behöva vara ensam mer är högst fyra timmar per dag.  För som sades ovan, så är hundens intresse samlevnad och samarbete med flocken, inte att vänta på när flocken har tid.

När det gäller val av ras är det viktigaste att se till familjens livssituation och intressen och matcha det med en hundras som har likartade intressen. Jag har gjort ett enkelt test om vilken ras som passar dig/er bäst. Det finns i min CD skiva ”Ett år med Lexi”. På denna CD finns även en dagbok om min senaste hunds första år, dag för dag beskriven. Detta är en utmärkt väg att börja sitt tilltänkta hundliv. Här får ni fakta kring vilken ras som passar, hur det är att fostra en valp/unghund och tips på trevliga och bra aktiviteter igenom hundens liv. Se min hemsida; www.fidos.se

Hundpsykolog  Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Pudel | Dobermann | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB