Artikel publicerad 2006-05-14 14:32

Min valp kissar överallt hela tiden

Jag har en valp på 4 månader som bara kissar överallt. Han kissar i sängarna, i soffan, på mattorna osv... Vi går ut väldigt ofta och då kissar han också, men det räcker tydligen inte. Jag får nästan intrycket av att han gör det för att j-s, men så kan det väl inte vara? Han försöker aldrig säga till heller.

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Min valp kissar överallt hela tiden
Jag har en valp på 4 månader som bara kissar överallt. Han kissar i sängarna, i soffan, på mattorna osv...
Vi går ut väldigt ofta och då kissar han också, men det räcker tydligen inte.
Jag får nästan intrycket av att han gör det för att j-s, men så kan det väl inte vara? Han försöker aldrig säga till heller.

Charlotte svarar:
Hej!
En valp jäklas aldrig, den hjärnkapaciten finns inte, det är en mänsklig egenskap. En valp måste få lära sig var toaletten är. Alltså varje gång valpen är nyvaken, precis har ätit och busat en stund, då är det tid att kissa.

Var också uppmärksam på valpen mellan dessa stunder, om den verkar väldigt intresserad av golvdoft och eller söker sig bort, då är det dags för en kiss sväng. Ju mer aktiv en valp är ju mer kiss blir det.

Viktigt att en valp får sova många tupplurar på dagen, för att växa sig stor och trygg. Bär ut valpen till samma ställe var gång det är dags för ”toalettbesök” och låt valpen själv successivt få visa när den är mogen att gå längre bort/promenader. Använd alltså inte tomten som rumsrenhetstränings plats, det kan ge en hund som vägrar göra ifrån sig på annan plats, senare i livet. Just eftersom att göra ifrån sig inte bara handlar om att tömma ut slaggprodukter utan i högsta grad ( ju äldre valpen/unghunden blir) att lämna dofter. Dofter är hundarnas vanligaste kommunikations medel.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Tysk Spets | Lagotto Romagnolo | Landseer | Labrador Retriever | Schäfer | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2019 Enfinia AB