Artikel publicerad 2007-04-18 16:42

Nakenhund som börjat bita och morra

Hej Charlotte. Jag har en kinesisk nakenhund på 2 år som heter Diesel, alltså hane. Han bor tillsammans med mig och min sambo i en 3:a i Jönköping. Vi har inga andra husdjur. Diesel hade sällskap av en katt förr men...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Nakenhund som börjat bita och morra
Hej Charlotte.

Jag har en kinesisk nakenhund på 2 år som heter Diesel, alltså hane. Han bor tillsammans med mig och min sambo i en 3:a i Jönköping. Vi har inga andra husdjur. Diesel hade sällskap av en katt förr men när jag och min sambo flyttade ihop fick jag ge bort henne eftersom att min sambo har kattfobi.

Han har alltid varit social mot mig och min sambo och vissa andra personer han känner igen. Men är inte så mycket för främlingar. Vi har en granne som han alltid skäller på...men han viftar på svansen när han skäller på henne så jag antog att det inte var något negativt med att han skällde.

Men i dag när vi träffade på grannen så högg han henne i benet. Hon sa att det inte känndes något men jag såg att han fick tag i byxorna vilket betyder att Diesel bet ihop iallafall. Och det känns inget bra alls. Höll ju på att skämmas ihjäl för hans beteende. Senaste 4-5 veckorna har han dessutom börja morra när man ska ta hans leksak (inte när jag själv tar den, men när min sambo eller någon annan gör det) Dessutom har han börjat med att ligga o "gnaga" på sina tassar så att han skriker. Antagligen har inte alla saker med varandra o göra men jag tänkte att det är väl lika bra o dra med alltihop när jag ändå är på gång.

Vore väldigt tacksam för svar då detta verkligen är jobbigt!!!!

MVH// AnneLii Hansson

Charlotte svarar:
Hej AnneLii!

Rasen som sådan är inte så glad i främlingar i den bemärkelsen att man kan förvänta att ”en Kines” vill hälsa på allt och alla. Låt hunden själv bestämma vem den vill hälsa på. Många människor tittar också väldigt stirrande/distinkt på Kinesisk Nakenhund, då de finner den annorlunda. Detta stirrande kan tolkas av hund som hot. Se till att du inte låter folk visa denna ”hotbild” mot hunden, genom att vara observant på människor som är nära din hund och avled dem, att inte bara fokusera på hunden.

Hans slickande på framtassarna, så frenetiskt, får mig att tro att han kan ha problem med analsäckarna. Gör ett veterinärbesök, på djursjukhuset. I övrigt se till att hunden rastas väl och att den får utföra någon form av ”arbete”/inlärning, så att den är stimulerad, viss tid på dagarna. Se till att din sambo inte också är ”rädd” för hund och därmed har för yviga rörelser och eller för barskt tilltal mot hunden. Detta kan vara ett skäl till att din hund morrar på din sambo. Se till att ni båda är aktiva och trygga mot hunden.

Hundpsykolog Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Dvärgpinscher | Chihuahua | Labrador Retriever | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB