Artikel publicerad 2007-05-22 13:45

Amstaff som ej lyder när fler än en person är med

Hej! Jag och min sambo har funderat över ett beteende hos våran Amstaff-tik som vi tycker är konstigt. Hon går fot i koppel när någon av oss går ensamma med henne. Men så fort det följer med någon mer på promenaden drar hon som en tok. Vad beror...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Amstaff som ej lyder när fler än en person är med

Hej!

Jag och min sambo har funderat över ett beteende hos våran Amstaff-tik som vi tycker är konstigt. Hon går fot i koppel när någon av oss går ensamma med henne. Men så fort det följer med någon mer på promenaden drar hon som en tok. Vad beror detta på? Är det att 2 personer eller fler bildar en flock och då måste hon ta kommandot? Hur kan man göra för att ta bort det? Vi har försökt med det mesta känns det som och vi har inte hittat något som hon reagerar på.

Mvh Jonas, Mia och BodilCharlotte svarar:
Hej Jonas och Mia!

Fot är ett moment inom tävlingslydnaden, menar du att er hund går så. Precis vid ert knä, när ni är på promenad, ensamma med henne? Eller menar du, att hunden går utan att dra i kopplet, då? Jag utgår ifrån att det är det sistnämnda.

Det exakta skälet till varför er hund drar som en tok, då ni är flera på promenaden, kan jag inte säga. Men det är väl troligt att det är en roligare/en längre promenad och att ni kanske är fröjdigare då/på ett glatt (för hunden ) humör, vid dessa promenader. Och att hon därför har mer bråttom.

Eller så är det så att när ni går själv med hunden, så har ni full fokus på hunden, som då följer ert tempo. Och när ni är flera har ni inte det, utan är mer i fokus på det mänskliga sällskapet.

Hur som helst, att ”prova det mesta” brukar vara ett av de fel man gör, nämligen att man inte är tillräckligt fokuserad och konsekvent mot hunden i en modell. Se på er själva i de olika situationerna. Ge er hund aktiva promenader med både lek, träning och bara promenerande för henne och att hon då få lukta - och bara vara ”hund” ett tag. Läs gärna min bok ”Aktivera din hund” för att få mer inblick i vad och hur man tränar och bränner energi på sin hund, utan stress och med resultat.

Hundpsykolog Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB