Artikel publicerad 2007-05-22 14:18

Kan valp sova över i annan miljö?

Hej, Det är så att mina föräldrar har skaffat sig en Jack Russel. Han är 14 veckor nu. Har varit hos dom sedan vecka 10. Min fråga är att jag vill ta hand om honom under ett dygn. Kommer detta...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Kan valp sova över i annan miljö?
Hej,
 
Det är så att mina föräldrar har skaffat sig en Jack Russel. Han är 14 veckor nu. Har varit hos dom sedan vecka 10. Min fråga är att jag vill ta hand om honom under ett dygn. Kommer detta bli något problem, kommer han känna sig orolig över att sova över i en annan miljö? Mig har han träffat ett antal ggr, så han känner igen mig.
 
Väntar tacksamt på svar.
 
 
Med vänlig hälsning/ Best regards
 
Karen Pettersson

Charlotte svarar:

Hej Karen!

Om det är så att ni är bekanta, hunden och du, så möter det helt troligt inte något hinder att vara med och hos dig, en natt eller så. Faktiskt är det så att jag alltid rekommenderar valpägare att skaffa sig en hundvakt, som man redan från valpstadiet vänjer valpen vid att känna sig trygg hos. Så varför inte låta valpen sova hos dig en gång i veckan eller så, under en period framåt. På så sätt blir hundinnehavet enklare för alla, då någon kanske blir hastigt sjuk, skall åka bort och eller måste byta jobb eller att andra ting i livet förändras.

Läs gärna min bok ”Hundens första år” för att förstå och vet vad som kommer i en valps utveckling och vad man bör tänka på.

Se till att du tar med dig hundens korg eller så, åtminstone de första övernattningarna, så att den på så vis har med sin doft, hemifrån och då blir tryggare.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Boxer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | Schäfer | Shetland Sheepdog | Cocker Spaniel
© 1998-2019 Enfinia AB