Artikel publicerad 2007-09-14 15:30

Vår Schäfer lägger sig i soffan fast han inte får

Hej! Har en fråga angående åran 9-åriga schäferhane. Det är så att han så gott som varje gång han lämnas ensam lägger sig i soffan. Han har aldrig varit van vid att detta beteende är ok, och har...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Vår Schäfer lägger sig i soffan fast han inte får
Hej!
 
Har en fråga angående åran 9-åriga schäferhane. Det är så att han så gott som varje gång han lämnas ensam lägger sig i soffan. Han har aldrig varit van vid att detta beteende är ok, och har i övrigt inga som helst problem med att lämnas ensam. Han vet om att han inte får och lägger sig aldrig någonsin i soffan när vi är hemma. Lägger vi för soffan så han ej kommer upp lägger han sig helt sonika i sängen istället. Tror detta kan ha pågått en längre tid men eftersom vi nyligen bytt från skinn till tygsoffa så syns det nu tydligt när han varit där.

Tycker jag har provat det mesta, tex. extra mortion och mental aktiveringen innan han lämnas ensam men det gör ingen skillnad. Så frågan är hur man korrigerar ett felaktigt beteende ifall man aldrig lyckas "tar honom på bar gärning"?
 
Mvh. Katarina

Charlotte svarar:
Hej Katarina!

Ja en äldre gentleman som er Schäfer får betraktas som, har väl smak på mjukt underlag, vid sin sömn/vila. Vilket i sig är en klok idé, även för en hund.

Men precis som du skriver, är soffan ”upptagen” ja då tar man sängen.
Se till att hunden har en likvärdig upphöjd mjuk plats som är hans, lägg något i soffan och sängen. Efter ett par veckor med denna åtgärd i soffa och säng och med egen härd, så tror jag problemet är löst.

Barnsäng är lagom stor för en större hund och att ligga högt/en bit över golvet är både skönt och dragfritt. Tänk på att er hund är i en jämförbar ålder med en människa på si så där åttitre år. Har man inte rätt till en behaglig plats, då kan jag tycka? Kanske inte det svar du önskade men troligen skulle det glädja hunden.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Pudel
© 1998-2020 Enfinia AB