Artikel publicerad 2008-01-14 14:11

Hund som inte lämnar katterna i fred

Har nyligen fått hem en öst laika kille på snart 2 år. Han är världens snällaste, men biter katter! Detta är ett problem då vi har en katt här hemma. Han har lyckats få tag på katten en gång och jag vill absolut inte...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Hund som inte lämnar katterna i fred
Har nyligen fått hem en öst laika kille på snart 2 år. Han är världens snällaste, men biter katter! Detta är ett problem då vi har en katt här  hemma. Han har lyckats få tag på katten en gång och jag vill absolut inte  att det händer igen. Han hade katt hemma när han var liten.

Någon gång ska  han tydligen hamnat i slagsmål med en katt. Han har redan två katter på sitt  samvete och jag vill inte att det blir fler. Hur ska jag göra?

Mvh Sofia

Charlotte svarar:

Hej Sofia!

Okey, med den erfarenheten av att ha jagat/skadat katt, lär det fortsätta. Är nog bäst att katten hålls på betryggande avstånd från hunden. Rasen är en skarp björnjagande hundras som inte skyr en fajt, utan snarare triggas av den.

Hundar tycker normalt inte om katt och vice versa. Att en hund levt med en katt innebär inte att hunden gillar katter, utan accepterar just den individen. Vilket förhållandet oftast är detsamma från katter mot hundar.

Om man skall lära en vuxen hund, som skadar katter, att respektera dem och låta dem vara, behövs betydande kunskap eller ofantlig tur.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Chihuahua | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Fransk Bulldogg | Pudel
© 1998-2019 Enfinia AB