Artikel publicerad 2008-01-14 14:19

Min vovve gömmer torrfoder överallt

Har ett lite udda bekymmer men som börjarbli litejobbigt. Jag har en i övrigt jättelydig och snäll finnspetshane på 1,5 år. Han är medmigi stort sett över allt, på jobb, fritid och framförallt i jakt. Han har nog aldrig varit ensam mer än några timmar. Sedan i somras har han börjat...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Min vovve gömmer torrfoder överallt
Hej Hundpsykologen.

Har ett lite udda bekymmer men som börjarbli lite jobbigt. Jag har en i övrigt jättelydig och snäll finnspetshane på 1,5 år. Han är med mig i stort sett överallt, på jobb, fritid och framförallt i jakt. Han har nog aldrig varit ensam mer än några timmar.

Sedan i somras har  han börjat gömma torrfoder överallt. I väskor, i mina fickor, i tvättkorgen i skor och stövlar. Jag har aldrig sett honom göra det. Att jag förstod att det var han var att när vi kom hem från jobbet gick han raka vägen till tvättkorgen för att äta.

Hur skall jag få stopp på det. Hunden är mycket lättlärd och lydig i övrigt.
 
Med vänlig hälsning
 
Dag Holm

Charlotte svarar:

Hej Dag!

Fiffig hund, det är klokt att ”hamstra” mat på flera ställen, även om det inte passar oss människor.

Se till att hunden får sin mat på eftermiddagskvällen efter aktivering. Låt aldrig mat stå framme, så att hunden kan småäta och eller hämta själv från foderpåsen. Äter inte hunden upp då maten serveras, efter cirka en tjugo minuter, tas maten bort. Och ny serveras vid nästa mattillfälle. Som kanske är på morgonen. Se till att hunden får matro, så att inte hela familjen är runt benen på honom, då han får sin mat. Lägg gärna i en klick leverpastej, som klenas runt insidan av foderskålen, häll i torrfodret, passera varmvattenskranen – det höjer doften på maten -  och skvippa runt lite. Flera foderkulor får på så sätt lite leverpastej på sig. Servera direkt. Låt hunden få matro. Med fördel kan någon gång leverpastejen bytas ut mot en klick grekisk yoghurt, en rå äggula en bit benfri fisk och eller kokt fågelbröst. Observera att fisk och fågel ben är vassa och kan skada hundens strupe och tarm, var noga med att de inte ges till/finns i hundens mat. Ett märgben ett par gånger i månaden ger bra tandvård och bör ges så att hunden får ro, att tugga på det.

Tänk på att hund inte skall ha mat i magen innan aktivering/promenad. Dels för att det då föreligger risk för magomvridning och dels för att en mätt hund är mindre alert att samarbeta med.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Puli | Chihuahua | Labrador Retriever | Fransk Bulldogg | Grand Danois | Pudel | Finsk Lapphund
© 1998-2020 Enfinia AB