Artikel publicerad 2008-02-06 13:49

Hur länge sörjer en hund?

Hej Vi har haft 2 hundar, som har växt upp tillsammans. Nu dog den ena hunden och den andra, som är 5 år är ledsen, vill inte äta o han blir...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Hur länge sörjer en hund?
Hej

Vi har haft 2 hundar, som har växt upp tillsammans. Nu dog den ena hunden  och den andra, som är 5 år är ledsen, vill inte äta o han blir helt uppjagad, när vi bara säger den andras namn eller kommer fram någon filt eller leksak, som luktar den andra.

Han är nästan aldrig ensam för någon av oss är hemma + 4 katter . Vi har nästan alltid haft 2 hundar och det var varje gång samma sak, när den ena har gått bort. Den andra var ledsen o ville inte äta o allmänt sorgsen. Vi har löst alltid problemet så, att skaffat en ny hund.

Hur länge sörjer hunden?

MVH Harrys matte

Charlotte svarar:

Hej Harrys matte!

Som nummer ett kan man tvätta filtar, byta till fler/nya vovleksaker, sluta säga den döda hundens namn. Se till att man ger den kvarvarande hunden ny och mer stimulans, så som nya promenadstråk, längre promenader. Se till att innehållet på promenaden är mentalt aktiverande. På så sätt bränns mer energi och hunden sover bättre, väl hemma. Dagar läggs till dagar och snart är det bara ett minne. Hundar som får bränna mycket energi, blir också hungrigare, varför detta även hjälper upp aptiten.

Hur länge någon sörjer är högst individuellt men med ständiga påminnelser, så förlängs ju sorgen, så klart. När ni har behov av sorgarbete och gråt, gå undan från hunden, så att den helst bara möter er neutral och eller helst glad och påhittig.

Att skaffa ny hund igen är ingenting som säger att det löser något, bara för att det gjort det tidigare. Er nuvarande hund kan vara för gammal, för att må väl av att behöva agera storasyster/storebror. Är hunden äldre än sju år är det inte lämpligt med ny hund. Då är det väl mer rättvist mot hunden att lägga sin kärlek och energi på den som finns kvar, än att köpa en ny hund. Som alltid själ ny hund/valp mer uppmärksamhet, av flera naturliga skäl. Nytt är intressant, valpar kräver mer uppmärksamhet för att bli rumsren, lära alla regler som flocken har med flera detaljer för mer uppmärksamhet, än redan invant, får.

Njut er hund och ge den kvalitetstid!
Sorgen torde inte vara akut mer än tio dagar till två veckor. Om så är fallet, rannsaka ert eget sätt och ta hunden för veterinärkoll, så att det inte är så att den av åldern har någon krämpa eller så. Vilket ju kan bli synligare, när det nu bara är en hund kvar.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Grand Danois | Papillon
© 1998-2023 Enfinia AB