Artikel publicerad 2008-05-28 14:58

Vår hund äter på matbordet när vi tittar bort

Jag har en Lagottohona på 8 månader, som är helt manisk när det gäller vår mat. Det har hon i stort sett varit hela tiden. När vi äter får hon gå och lägga sig och...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Vår hund äter på matbordet när vi tittar bort
Jag har en Lagottohona på 8 månader, som är helt manisk när det gäller vår mat. Det har hon i stort sett varit hela tiden.

När vi äter får hon gå och lägga sig och så länge vi sitter vid bordet och har koll på henne är det inga problem. Om jag sitter vid bordet själv och äter och av någon anledning går därifrån och vänder henne rygger går hon direkt till bordet och hoppar upp med framtassarna och äter upp så mycket hon bara hinner innan jag får syn på henne. Flera gånger har hon tagit barnens smörgåsar. Då säger jag fy till henne och hon kryper ihop och det ser ut som hon skäms. Jag tror att hon vet att hon egentligen inte får, men det är någon slags mani. Vad ska vi göra?

Tack på förhand


Charlotte svarar:

Hej!

Nej ingen hund vet i princip något om vad vi menar som vi inte lärt. Ordet fy betyder således ingenting för en hund som inte fått lära sig det. Det är vår tanke som får oss att se ut på ett speciellt otrevligt sätt, när vi uttrycker fy. Hundens svar är att mildra ditt utseende men behöver alltså inte kopplas till handlingen eftersom den troligen redan är gjord, då du uttrycker fy.

Lär dina barn att de skall hålla sin mat på bordet. Ungar sitter ofta och leker/viftar med mat, inte konstigt att en ”smart” hund tar chansen då till gratis mat. Ge gärna hunden sin mat innan ni äter, så att hon i sig inte är vrålhungrig. Tillåt inte hunden i köket då ni äter. Servera henne en hundgodis utanför, Kan hon inte stanna, sätt upp et kompostgaller under inlärnings tiden. Beröm henne för att hon väntar utanför köket och gärna med en godsak. Ge aldrig hunden av er mat, åtminstone inte från bordet, talrik eller på sådant sätt att hon tolkar att det kommer från er. Skall du ge henne lite från er mat, förbered det vid diskbänken.
Tålamod och kontroll på er själva, löser detta.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Curly Coated Retriever | Cocker Spaniel | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB