Artikel publicerad 2008-06-23 11:19

Hur introducera omplaceringshund för äldre hund?

Hejsan!! Jag har nyligen tagit hand om en omplaceringshund en 5-årig labradorhanne. Jag har också sen tidigare en snart 10-årig dreverhanne. Min fråga är: Hur går jag bäst tillväga...

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Hur introducera omplaceringshund för äldre hund?
Hejsan!!
Jag har nyligen tagit hand om en omplaceringshund en 5-årig labradorhanne. Jag har också sen tidigare en snart 10-årig dreverhanne.
 
Min fråga är: Hur går jag bäst tillväga att introducera dessa hundar för varandra eller är de för gamla för att kunna acceptera varandra fullt ut? (Får lämna tillbaka labradoren om det inte funkar)
 
Just nu har jag lämnat dreverhannen till min dotter för att få tid att känna den nya hunden och få honom till att lita på mig.
 
Mvh Ulla-Karin

Charlotte svarar:

Hej Ulla- Karin!

Låt hundarna mötas på neutral mark. Se till att Drevern har den rätt han bör ha som äldst i huset. Drevern bör komma hem, så fort som möjligt och som sagt på neutral mark, vid mötet. Drevern äter först själv, sedan labbens tur. Ha inga ”vaktbara” ting så som ben leksaker liggande. Ben tuggas av var och en för sig på behörigt avstånd, när hunden lämnar benet tass det bort. Leksaker används ihop med dig som aktivering/belöning, annars lägg undan. Drevern har rätten till sin plats utan intrång av Labben. Labben är yngre och helt troligt piggare, behöver troligen längre/ mer promenad. Tänk på att helst skall båda hundarna ”få dig” på en promenad var för sig, varje dag. Så att du kan ge full uppmärksamhet.

Skulle det dyka upp andra frågor/undringar problem, ring gärna.
Jag finns tillgänglig dagligen på min betaltelefon 0939 107 10 32.
Vardagar är jag dock på ”mitt ”hundgymnasium och hör då först telefonsvararens meddelande på kvällen. Men som sagt dagligen finns jag för hjälp. Samtal kan många gånger enkelt lösa upp undringar, snabbt.

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chesapeake Bay Retriever | Engelsk Springer Spaniel | Belgisk Vallhund | Jack Russell Terrier | Foxhound | Flatcoated Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB