Artikel publicerad 2009-06-24 08:18

Ängslig hund vid barnskrik

Hej! Jag har ett problem som är ohållbart! Jag måste få hjälp att träna min hund (Tiny, Italiensk Vinthund 5,5 år) som blir helt tokig när min son är ledsen och gråter.

Text: Charlotte Swanstein, Fidos Hundinformation
Ängslig hund vid barnskrik
Hej!

Jag har ett problem som är ohållbart! Jag måste få hjälp att träna min hund (Tiny, Italiensk Vinthund 5,5 år) som blir helt tokig när min son är ledsen och gråter.

Hon sätter igång och ylar och blir helt ifrån sig. Det är jättejobbigt att fösöka trösta sonen och få tyst på hunden. Inget hjälper.

Min son är 10 mån och gnäller ganska ofta, det blir 10ggr väre när Tiny som hunden heter börjar. Snälla hjälp mig att träna henne så hon inte blir så orolig av att detta.

Vänliga hälsningar Sara Persson

Charlotte svarar:

Hej Sara!

Hundar som ylar vid ljud, är vad vi vet tydligen att dessa ljud inbjuder till att låta ihop med ljudet, för hunden. Alltså en sorts gemenskap. Vissa hundar ylar då de hör sirenljud, andra vid barnskrik med fler ljud som leder till ylande hund.

För att få detta att upphöra ”enklast” är att ignorera hundens ylande.
Hunden har dessutom lärt sig att du agerar då sonen skriker, och på så vis kan hunden få bekräftelse på att du hör, att någon behöver dig och därmed är flocken en enhet.

Att det kan vara intill vansinnigt irriterande kan jag ha full förståelse för men tyvärr hjälper inte vansinne att få dig att agera riktigt.

Se till att hunden dagligen får sin uppmärksamhet i form av lek och inlärning och inte minst långa sköna promenader. Och då gärna en av dagens promenader utan barn och barnvagn. Så att du på så vis kan ägna dig helt åt din hund, vilket du troligen gjorde alla de år innan du hade din son. En hund som bränt sin energi har följaktligen mindre energi till sådant, som vi inte vill hundar skall ägna sig åt.

Ge hunden bättre rastning och ignorera ylandet. Titta inte på hunden, säg ingenting till den och gör ingenting mot den. Om du kan vänta att gå till din son tills ylandet upphört. Den sekund hunden slutar yla, säg ”BRAA Duktig” och fortsätt belöna rätt beteende och ignorera fel. Ha tålamod

Hundpsykolog
Charlotte Swanstein

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Cavalier King Charles Spaniel | Grand Danois | Boxer | Cairnterrier | Australian Shepherd | Barbet
© 1998-2020 Enfinia AB