Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om American Staffordshire Terrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Jezzzy91 skriver 4 april 2013:
En amstaff är en hund för dig som kan vara konsekvent och har STORT tålamod då de kan vara riktigt envisa. Och många glömmer tyvärr bort att de är terrier i en amstaff. Jag tycker inte att man behöver vara hårdare i uppfostran men det är nog mycket olika individ till individ. Vill man ha en hund som tycker om att göra mer än att ta promenader i skogen och är beredd på att ha en tonårshund till den är runt 2-3 år så är amstaffen något för dig.De gillar att jobba och få utmaningar så vill du hålla på med någon hundsport finns det inte mycket som hindar, men det är bra att testa på allt så att du vet vad just DIN hund tycker om, många amstaffs tycker om att spåra. De gillar även att vara nära dig och ligger gärna på dig i soffan och sängen, (om nu hunden får vistas i sängen och soffan). De älskar även människor.

Var noga med att hitta en bra uppfödare som gör HD/ED-röntgen och gärna MH-test på sina hundar. SKK-reggade och gärna utställd med bra resultat så du vet att dennes hundar håller rasstandarden. Kanske kan du komma i kontakt med tidigare valpköpare och fodervärdar som kan ge dig bra information. Se även till att få en bra kontakt med din uppfödare, som du kan fråga om allt, ingen fråga är för dum!! En uppfödare som finns registrerad hos SKK följer svenska kennelklubbens regler mm. Det var lite info, det finns säkert fler här inne som har mer erfarenhet och kunskap än jag :)
Thinspo skriver 27 mars 2013:
Det är en terrier.. på gott och ont.

Du får en hund som förhoppningsvis aldrig ger sig när du tränar och bara vill ha mer och mer.. Men du får en hund som i andra sammanhang aldrig ger sig heller..

Envisa, självständiga och stolta.Vad EXTREMT noga med mentaliteten och hälsotesterna då det är mkt skitavel inom rasen. Det finns massor med amstaffvalpar, men få som är bra.

MH - Det ska inte bara vara gjort, kolla resultaten!
HD/AD-röntgen - Gjort med bra resultat. glöm inte att kolla hundens släkt.
ATAXI - Clear eller Carrier. En Nervsjukdom är så MYCKET viktig.

emMaj skriver 24 maj 2012:
Jag har en amstaff tik på 2 år. En Maja som är helt underbar, barnkär, familjär, lättlärd, trogen och världens keligaste.

Hon älskar verkligen alla som inte utsöndrar hot eller fara, Hon är med mig överallt. Trofast hund och beskyddande.

Vill ni ha en hund som verkligen sätter husse o matte framför allt annat så är amstaffen helt klart den hunden ni skall ha!!

+ Med Amstaff:
Snällast
Lättlärd
Kärleksfull
Trofast

Amstaff är den bästa hunden, behandlar man den med kärlek och en fast hand så finns det inget stopp på hur underbar dessa hundar kan bli.
mariaolsson skriver 26 februari 2012:
tar hand om en 8 mån misshandlat amstaff.totalt undergiven mot hundar folk.var jätte mager när han kom till mig den 18 feb.nu har han lagt på sig.kan inte bas komando så kurs den 1 mars.han biter sönder kopplet och hoppar på föraren.men biter aldrig jätte hårt,men svårt att gå då.har testat några tips vissa fungerar men andra inte.snäll tillgiven äter som han ska kan vara med handen i hans mat när han äter,men oroligt pga stress hanteringen och detta hoppandet och bita sönder koppel.annars världens goaste bästa devil som finns.ny här så jag vet inte hur jag ska lägga ut för att få tips hjälp ider mm.kursen ger säkert något den 1 mars.men tacksam för lite råd .tack maria.viftar på svansen jämt inte agrisiv undergiven mot andra tillgiven mot oss.
Janniiike skriver 11 januari 2011:
Jag har en amstaff kille på 9 månader. Och jag kan med säkerhet säga att det är den snällaste, lojalaste, trognaste, mest lättlärda och gosigaste hund jag någonsin mött.
Han älskar verkligen alla som tycker om honom, och själv han man han bredvid sig i ur o skur. Han är med mig överallt även om jag bara går på toaletten.

Vill ni ha en hund som verkligen sätter husse o matte på pidestal är amstaffen helt rätt hund för er.

Positivt med amstaff:
* oerhört lättlärd
* snällare än snällast
* tålig
* uppskattande
* vill vara nära
* accepterande med allt.
Och jag kan bara fortsätta o fortsätta.

Måste jag skriva något negativt är de ända jag kommer på att dom är lite skälliga, men mkt av de beror helt på uppfostran.
Och även att dom leker hårt och låter ofta väldigt Mycket som fler skrev. Inte för att dom är aggresiva utan för att dom tycker det är så roligt att leka med andra hundar.

Amstaff är helt klart en älskvärd ras som fått fel rykte pga fel Människor.
One Amstaff skriver 27 juli 2010:
Har idag 2 stycken amstaff och har en hel del erfarenhet av rasen och såhär skulle jag beskriva den.

Positivt med rasen är:
- Människokära
De gillar människor och är väldigt vänliga i sitt sätt att vara. Vill gärna vara med på allt man gör i familjen.

- Lekfulla
Väldigt lekfulla och fulla av bus.
- Fulla med energi
Så dem kräver en hel del motion och aktivering för att må bra.

- Bra allroundhund
Amstaffen anser jag är en god allroundhund då man kan göra det mesta med dom. Jag själv kör spår och lydnad med mina och har även påbörjat lite med agillity (dock ej i någon högre tävlingsform) Dock fungerar det bra då dem har en fraåtanda och vill lära sig.. mina är idag lite över året så får se vart det bär av :)

- Lättlärda
Det ä en väldigt lättlärd ras som lär sig fort och som är roliga att jobba med. De har även ett eget tänk tycker jag och är roliga som individer.

Så i stort skulle jag säga att det är en rätt larvig,människokär skojfrisk vän.

Det negativa med dom:
-Envisa
De kan vara väldigt envisa då detta är en terrier så man ska ha tålamod.

- Allergier är rätt vanliga inom rasen
Så man ska kolla detta noga på föräldrarna och leden bakåt så att man kan minimera riskerna för detta.

- Leker rätt hårt
De leker rätt hårt och är fysiska under lek så det är viktigt att få dom att lära sig hur hårt man kan bita tex under lek ( detta är dock inte utmärkande endast för amstaffen) utan större hundar har även samma sak...

Jag och min sambo har bott i lägenhet vilket gick bra med alla dem mäniskorna som var runtomkring. Idag lever vi på landet i ett hus med inte alls lika mkt grannar vilket fungerar bra.
Barn har vi inga egna men släkt har flera och de har vart och hälsat på och umgåtts vilket aldrig vart en problem.

loveserbokrat skriver 19 april 2010:
Jag har bara haft fina erfarenheter av den här rasen :) Detta är MIN syn dessa hundar :P
De är såå kärvänliga, törstar efter kärlek från husse/matte (ibland även från folk man möter ute på promenader, min tik iaf haha), de tar an sig vilken utmaning som helst med glatt humör :)

Min bebis är lite speciell dock, hon ÄLSKAR alla som hon känner och bara villvillvill ha beröm och uppmuntran och därför är det ganska lätt att träna ;) hon har sina dåliga dagar också men det har vi väl alla? Dom dagarna, främst när det regnar, kan hon bli lite tjurig på folk som ska komma fram och hälsa, speciellt folk som inte är hundvana och kommer emot henne och skickar helt fel signaler. Då blir det några morrningar, typ "jag vill inte leka idag och du får gå nu!!!"

WP har vi börjat med också och det visade sig att hon har en talang för den sporten! Visserligen har hon inte tränat så många gånger än men hon visade att hon kunde tekniken (på första träningen ;D) väldigt bra så man vet ju aldrig, kanske blir hon en vacker dag wp-champion? :D

Det var allt jag har att säga just nu. Att gå in på rasen i sig och diskutera om är jag så fruktansvärt trött på. Att behöv a försvara sin hund varje gång man går ut för att folk ska påpeka att hon är en kamphund och kan få en knäpp och anfalla mig!! Så några sådana diskussioner vill jag inte delta i längre. Vi som har dessa raser vet ju själva att det värsta dom kan göra är att slicka ihjäl en :P
Gullråttor skriver 12 mars 2010:
Amstaffen är en mycket kärvänlig och social ras, du har en "svans" i ca 10 år om du skaffar staffe för den vill gå efter och se vad som händer och vad du gör hela tiden. Jag tycker att de har det lätt att lära sig och vill lära sig. Är envisa så du måste vara ännu envisare!
För mig har det fungerat utmäkt att ha en staffe som första hund. Funderar du också på att skaffa staffe och inte har någon egen hundvana? Är du konsekvent, påläst, vänlig, bestämd och har någon att rådfråga så går det nog utmärkt att skaffa Amstaff som första hund.
mumsan & vovvarna skriver 31 december 2009:
Amstaffen är en livlig och energisk hund. Den är social och älskar människor. Amstaffen har lätt att gå upp i stress och behöver lära sig att varva ner och koppla av, den växer fort och blir en stark hund som därför behöver lära sig reglerna redan från början för att inte bli svår att hantera. Med rätt ägare är det en fantastisk hund som passar bra till de flesta aktiviteter. Den är intelligent och har lätt för att lära, detta betyder att den även har lätt för att lära sig fel saker, något man behöver vara observant på framför allt under de första åren. Mina hundar lever i barnfamilj fungerar utmärkt med det.
Jag tränar framför allt lydnad och olika sorters spår med mina hundar något som passar rasen utmärkt.
dixiflickan skriver 11 november 2009:
Amstaffen är en mycket temperamentsfull och intelligent ras. Visar känslor omedelbart. Lätt att lära, men det tar tid innan det sitter 100%. Alert på sin omgivning. Vill veta vad som händer och inte missa någonting. Otroligt lojal mot sin husse och matte. Är snäll mot alla människor, har respekt för barn om inga finns i en familj. Kan tända till mot en del hundars signaler, som kan vara svåra att tyda. Där är det terriern som råder. Jag har tränat hårt på att få min hund att gå utan koppel, eftersom dom är starka och har en tendens att dra i kopplet och behöver lätta på trycket och springa av sig, fungerar bra för mig, kopplar dock i bostadsområden med stryp, inget annat funkar för mig! Roliga aktiviteter för en amstaff kan vara wp, sök och spår. Wp är en ren kraftsport för hunden, så den får mycket muskler, finns föreningar över hela landet , heter SWBA. Dom gillar att använda nosen, så sök-kurs är att rekommendera. Gillar även boll-lekar, hoppa upp mot upphängda saker i träd eller dyligt, som är nåbara med bakbenen i marken! Kamptrasor som man har dragkamp med är också populärt.
Har Du planer på att skaffa en amstaff, tänk efter, det är en stor kraftfull hund, som behöver mycket motion och aktivitet för att inte bli frustrerad. Ha tålamod, var envis och bestämd, så få Du en enormt trogen vän i alla väder! Rekommenderas inte som första hund, utan Du bör ha erfarenhet av hund sen tidigare!
Natacha skriver 17 maj 2009:
Den erfarenheten jag har av amstaffen är att den är väldigt mångsidig. Jag tränar själv allt från lydnad till weight pull. I sommar ska vi börja med agilityn! Den är väldigt känd inom utställningsvärlden och växer mer och mer. Men man skal lej glömma att vissa har respekt för rasen.
Som ägare av en amstaff är det viktigt att man är god representant av rasen, kommer folk med fördommar bli inte sur! Ta dig tid istället och förklara om hunden..
På detta sätt kan vi bygga upp en bra bild av rasen i vårat samhälle igen! För amstaf är en trogen vän, en livskamrat och framförallt en väldigt härlig familjemedlem! En amstaff har hög smärttröskel och har således inga problem att vara bland barn, oavsett ålder eller hur hårdhänta med hund dom är.
En amstaff vill oftast igent ont!

Det jag har att säga till eventuella amstaffägare är att fråga efter stamtavla! Köp endast från registrerade kennlar och se till att föräldradjuren är Ataxia testade "clear", hd/ad testade med fria resultat och hellst MH-testade.

Det finns många sidor att läsa mer på om amstaffens hälsa, kennlar, etc.
Ladymon skriver 13 maj 2009:
Amstaff är en mycket aktiv ras, Full fart med en massa bus, Dom behöver massor med motion och hjärngympa för att må bra, Gärna en uppgift. Det är en alloraund hund som passar både till agillity och bruks samt spår. Mycket glada i människor och speciellt barn. Får dom all den tid och motion som dom kräver är dom mycket stabila och kärleksfulla hundar, som hänger med på allt. Jag tycker personligen att dom också är mycket lättlärda. Mina har blivit enormt lydiga och lätt hanterliga.
Dom behöver mycket social träning med andra hundar redan från första början.
Dom kan vara en aning känsliga i sitt sätt... så det är ingen ras man behöver höjja rösten till då dom lätt kan bli både veka och nervösa.
Träning i positiv anda kommer man långt med. Och en massa tålamod för detta är en terrier !

Mvh Ladymon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Dogo Argentino
© 1998-2024 Enfinia AB