Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Amerikansk Cocker Spaniel

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
MarikaC skriver 27 september 2009:
Den amerikanska cocker spanieln är en aktiv och robust hund med mycket vilja och energi! Den är jätte söt med sina stora vackra ögon, men själv tycker jag denna inte bara ska andvändas som sällskapshund. Den ska få vara ute och röra på sig mycket varje dag för det är en riktig energi dryck.
Någon av dessa punkter gör jag varje dag med min "Amris":
*Går ut och går i en timme minst, och även någon liten rolig lek som kurragömma.
* Ut och springer, bara med en bra uppvärmning först så går det som en lek! Jag andvänder mig däremot av en cykel, det menas att hunden springer jämte mig så länge jag cyklar. Har en "springer" i cykeln mycket efektivt!
*Åker upp till Brukshundsklubben och går en promenad på ca. 20 min sedan blir det lydnad & agility.

Någon av dessa punkter tycker jag att en Amris förtjänar varje dag, för det är en så snäll hundras och då tycker jag att man ska gottgöra den med lite aktiviteter!

Min egna hund som heter Ludde har lite problem med andra hundar, han gillar inte andra hanhundar och morrar ofta när vi träffar någon hund på promenaderna. Men han har kompisar, båda tikar & hanar som han tycker om jätte mycket, bara han har fått lära känna dom så går allting okej.
Om vi ska lämna hundarna lite och gå in på "personer" istället så kan det stå upp några små problem ibland:
Han älskar värkligen människor, men om dom möjligtvis skulle ha stort fluffigt hår/luva/kepps eller något annat på huvudet kan ställa till stora rädslor innom honom. Han morrar och reser det håret han har på ryggen, men om han bara får lära känna dom och förstå att det är ingen fara så är det okej.
Han bor med en Schäfer här hemmma som är en hanhund, första gången de träffades var Ludde lite tjurig och morrade men vi tog sakta och säkert att de fick lära känna varandra och nu är de bästa vänner och älskar varanndra.

Ludde är aktiv inom Lydnad, agility och viltspår även freestyle som är en väldigt kul aktivitet.
Jag skulle nog aldrig hållit på med så här mycket om det inte var för Luddes stora Lydighet och stora engergi! Svansen går alltid och han är glad hela tiden, snabb som blixten och vill aldrig sluta. Lydnad har vi tävlat i och det gick bra, och vi fortsätter med träningen! Viltspåret har vi precis klarat anlagsprovet i och Viltspår är något jag rekomenderar för Amris ägare.

Om Du ska ha en Amris måste du:
*Vara en aktiv person.
*Klara av pällsvården.
* Ha stor envishet eftersom Amrisen är väldigt envis.
*Ha mycket tid till den eftersom det är en väldigt social hund.
4 lätta punkter som jag tycker är viktigast!

Detta är en hundras jag rekomendarar så länge du följer punkterna, och det är inte alls så svårt att följa dom eftersom det kommer bli en roligt tid tillsammans! :)

Mvh Marika
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Pudel | Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2019 Enfinia AB