Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Australian Kelpie

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Lathundarna skriver 1 september 2010:
Summa summarum - full speed ahead.

Nån sa till mig att man måste vara lite knäpp för att kunna leva ihop med en kelpie. Innan Allvar kom hem fattade jag inte alls vad de menade, men samma sekund som han satte tassarna på tröskeln begrep jag precis. Många gråa hår, men dubbelt så mycket glädje.
Det är fart, det är fläkt, det är samarbetsvilja, det är ett ständigt leende på läpparna. Gillar man att träna mycket hund så är det absolut en ras att ha i åtanke, men föredrar man att ta det lugnt i soffan så bör man räkna bort den lika fort.

Min uppfattning: jag har hört folk kalla kelpien för "försiktig", men oavsett hur jag än vrider och vänder på det stämmer det inte med min bild av rasen. De är framåt, de är nyfikna, de är "på", de är klumpiga och buffliga (oh yes, många blåmärken blir det), de vill vara nära, de vill vara med, de vill, vill, vill! Att de skulle vara försiktiga och reserverade förekommer säkert, men de är garanterat lätträknade.

En kelpie är så långt från en soffpotatis man kan komma, men ligger där gärna efter ett träningspass och slöar - helst nära, nära med en tass uppkörd i näsan på en. De dör inte av nån dags uppehåll, men det bör inte handla om veckor. De behöver tydlighet då de är signalkänsliga, och att de lär sig rappt innebär även att de kan hitta på en hel del hyss. De lär sig det vi tvåbenta anser 'negativt' lika fort som det vi anser 'positivt'.

Det är absolut ingen ras jag skulle rekommendera till "vem som helst".

Vi: Allvar och jag tränar lydnad, spår, upplet och kör DW. I framtiden skulle jag gärna låta honom testa specialsök. Utmaningar uppskattas högt då de gillar att tänka sig igenom saker, men "leksaksutmaningar" lessnar han på direkt då de är för enkla. On/off-knappen har vi fått jobba ganska hårt med, men nu sitter den där. Har han tråkigt för länge (enligt honom) hittar han på nåt på eget bevåg, man kan t ex få en ny rabatt.

Jag sökte en hund med lite mer "go" i. Det fick jag, och det med besked Han är högtempad och underbar. Otroligt lättlärd men vill ibland så mycket att det blir fel. Fantastiskt rolig att träna tillsammans med och en sprudlande energikälla. Nån kallade honom för "mini-malle" då han har samma 'sätt' (hittar inget bättre ord) men inte storleken.

Första året tillsammans med Allvar har varit... en upplevelse. Nu efter ytterligare ett halvår kan jag se tillbaka och skratta åt spektaklet. 1000 knyck i kopplet, men det är 1000 underbara knyck. Bara man är medveten om vad man skaffar.
AnnLil skriver 24 maj 2009:
En mycket aktiv hund som kräver stimulering varje dag för att må bra. Kelpien behöver mycket hjärngympa som tex spår, lydnadsträning eller sök, det räcker inte med bara fysisk motion.

Kelpien älskar människor och är väldigt förarbunden. Dom älskar att arbeta och har outtröttlig energi. Vill du träna och jobba med hund varje dag är Kelpien ett perfekt val. Kelpien är väldigt lätt att lära men om den inte får stimulering är det lätt att den börjar hitta på egna saker som att klättra på bord, öppna skåpluckor etc.

Dom är väldig energiska och hoppar mycket på folk som man möter men det får man lära bort.
nutella skriver 13 maj 2009:
En kelpie är en otroligt trevlig hundras som har massor att ge!
Passar dig som vill hitta på något med din hund, vad spelar ingen direkt roll.
Den blir glad bara den får följa med och röra på sig.
Fungerar som stallhund, brukshund, för vandraren.
Den perfekta allroundhunden i lagom förmat helt enkelt.

Det som är allra bäst med kelpien är att den med glädje ger 110% när den skasamtidigt som den är känd för sina av- & påknappar, det vill säga att när den t.ex är innomhus så lägger den sig och tar det lungt.

Min Kelpie är precis som min förra, kan lägga sig överallt, i tunnelbanan, tåget,bussen, i stallet, under bordet. samtidigt som hon alltid är 110% på "G" när vi ska göra något!

Kelpien passar alltid perfekt till dig, som är aktiv på något sätt och vill ha med din hund överallt!
Du får en vän med mycket glädje och som dyrkar dig!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Chihuahua | Belgisk Vallhund
© 1998-2022 Enfinia AB