Bild ur galleriet
Cajsa och Fia
Medlemmar
23 av Vovves medlemmar har en Australisk Terrier. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Australisk Terrier

Välkommen till Vovves rassidor för Australisk Terrier!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Australisk Terrier

Bakgrund:
Det var främst britter som koloniserade Australien och de förde med sig sina hundar, bl a små hundar av terriertyp: enfärgade röda eller tvåfärgade. Redan under tidigt 1800-tal förekom avel för att få fram härdiga råtthundar, vilka blev kända som australiska terrier. Hundar av den här typen visades på melbourne utställningen reda år 1872 och 1887 skrevs den första rasstandarden.

Allmänt:
den australiska terriern skall var alert, aktiv, sund och robust med utpräglad terrierkaraktär. Den otrimmade, sträva pälsen bildar runt halsen en tydligt framträdande krage. Det långa kraftfulla huvudet hjälper till att framhäva det robusta och kärva utseendet. Rasen är i grund och botten en arbetande terrier men dess lojala och jämna sinnlag gör den lika lämplig som sällskapshund.

Storlek & vikt:
Önskvärd mankhöjd för hanhundar är ca 25 cm. Tikar bör vara något lägre. Önskvärd vikt för hanhundar är ca 6.5 kg. Tikars vikt bör vara mindre.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 3: Terrier

Indelning enligt FCI:
Grupp 3: Terriers
Sektion 2: Small sized Terriers
Nr 8

Ursprungsland:
Australien

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Dobermann | Whippet | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB