Bild ur galleriet
Liljeborg´s Chan Edison of Kwango
Medlemmar
15 av Vovves medlemmar har en Basenji. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Basenji

Välkommen till Vovves rassidor för Basenji!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Basenji

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Centralafrika/Storbritanien. Många hävdar att basenjin hör till de äldsta kända hundtyperna. Hundar med närmast identiskt utseende till dagens basenji finns i grottmålningar i Tessili-N-Ajer i Algeriet och mpålningarna anses vara ca 12 000 år gamla. Rasen anses närmast härstamma från en schensihundtyp från Kwangodistriktet i f d Belgiska Kongo. Det var även från det distriktet som västerlänningar omkring år 1895 rapporterade om små hundar som inte kunde skälla. 1936 lyckades importer överleva och fortplanta sig i England. Det tog mycket lång tid att få rasen acklimatiserad västvärlden.

Allmänt:
Basenjin skall vara lätt byggd med fin benstomme och aristokratiskt utseende. Den skall vara högbent i förhållande till kroppslängden. Basenjin skäller inte men är ändå inte stum. Den har sitt eget speciella sätt att uttrycka sig på, ett mellanting av ett skrockande och en joddling. Anmärkningsvärt för rasen är dess renlighet i alla avseenden. Den skall vara intelligent, självständig men ändå tillgiven och alert. Mot främlingar kan den uppträda reserverat.

Storlek & vikt:
Idealmankhöjd: hanhund 43 cm tik 40 cm Vikt: hanhund 11 kg tik 9 1/2 kg
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 5: Spetsar och raser av urhundstyp

Indelning enligt FCI:
Grupp 5: Spitz and primitive types
Sektion 6: Primitive type
Nr 43

Ursprungsland:
Centralafrika

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Chow-Chow | Bichon Havanais | Golden Retriever | Labrador Retriever | Släthårig Foxterrier | Siberian Husky
© 1998-2020 Enfinia AB