Bild ur galleriet
Hubbe
Medlemmar
10 av Vovves medlemmar har en Basset Hound. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Basset Hound

Välkommen till Vovves rassidor för Basset Hound!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Basset Hound

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Storbritanien. Basset hound härstammar från franska, lågbenta drivande hundar vilka förr användes i pack. Rasen härstammar främst från basset artésien normand och inkorsning av blodhund. År 1866 inporterades de två första exemplaren av rasen basset artésien normand från Frankrike till England. Hundarna kalldes Basset och Belle och år 1867 blev de föräldrar till den första kullen av rasen i England. En Sir Everett Millais startade sin uppfödning med en fransk hane kallad Model, från greve le Coutleux de Canteleu. Model ställdes ut första gången 1875. Men det var en samtida hund, Fino de Paris, som kom att ligga till grund för den engelska rasen basset hound. Det var avancerad inavel som företogs med Fino de Paris och hans avkommor. Den ledde tjugo år senare till så tveksamma resultat att Millais 1892 bestämde att rasen behövde tillskott av helt nytt blod, det var då den beryktade inkorsningen med blodhund skedde. Millais skapade rasen basset hound av resultatet från den korsningen.

Allmänt:
Basset hound är en härdig drevhund med gamla anor vilken besitter instinkten att jaga i flock. Rasen har djupt klangfullt skall och stor uthållighet i markerna. Temperamentet skall vara lugnt, aldrig aggressivt eller undfallande. Rasen skall vara tillgiven.

Storlek & vikt:
Mankhöjden skall vara mellan 33-38 cm
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 6: Drivande hundar samt sök- och spårhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 6: Scenthounds and related breeds
Sektion 1: Scenthounds
Nr 163

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Fransk Bulldogg | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2023 Enfinia AB