Bild ur galleriet
Top Mix Outline Questionmark "Oskar Persson"
Medlemmar
7 av Vovves medlemmar har en Bedlingtonterrier. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Bedlingtonterrier

Välkommen till Vovves rassidor för Bedlingtonterrier!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Bedlingtonterrier

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Storbritanien. I början av 1800-talet flyttade metallarbetare frånStaffordshire i England till trakterna norr om Newcastle.De förde med sig hundar av lurcher-typ, vilka användes till allt från kaninjakt till hundhetsning. Dessa korsades med gamla, strävhåriga kortbenta terriers och rothburyterriern tog form. Från denna har såväl dandie dinmont- som bedlingtonterrier utvecklats. Den användes som vakt-, jakt-, rått- och kapplöpningshund. Den första bedlingtonterriern föddes 1825 och rasen fanns med på utställning första gången 1871, då två kullsyskon ställdes ut. Den ena som bedlingtonterrier och den andra som dandie dinmont terrier. Vid förra sekelskiftet korsades whippet in i rasen vilket förändrade bedlingtonterrierns utseende och temperament. Rasen blev elegant och vänligare till sinnelaget men behöll dock sitt mod och stora självförtroende.

Allmänt:
Rasen skall vara livlig och alert, full av självkänsla. Den är en intelligent sällskapshund med stark jaktinstinkt. Till temperamentet är bedlingtonterrier vänlig, tillgiven och värdig. Aldrig skygg eller nervös.

Storlek & vikt:
Mankhöjd: Omkring 41 cm. En lätt variation nedåt för tikar och uppåt för hanhundar är tillåten. Vikt: Ca 8-10 kg.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 3: Terrier

Indelning enligt FCI:
Grupp 3: Terriers
Sektion 1: Large and medium sized Terriers
Nr 9

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB