Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Bichon Frisé

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Lillan & jag skriver 6 mars 2011:
En bichon frise är väldig tillgiven, pälsen kräver att man dagligen bostar detta kan ta ca. 20 minuter och har du inte den tiden är inte bichon frise för dig. Sköta tänderna är också ett måste då de lätt får tandsten. Den stunden på trimbordet varje dag är positivt det är inte bara det att din hund blir läcker att kela med den får också träning på att det är vi som bestämmer så den stumd som den står på trimbordet är inte bara pälsvård utan dresyr och gosestund. Hunden luktar inte skunk utan luktar gott i pelsen. Bichon frise kräver motion men inte mer än ca 1 timme varje den, om det är dåligt väder vill hon bara ut och rastas och springer själv in igen gillar inte om det regnar eller om det är över 8 minus. Vi älskar våran lilla Lillan.
Midde skriver 18 november 2010:
Jag har haft bichon frisé i en månad nu och är jättenöjd. Från Guldtassens kennel på Muskö har jag övertagit en 6-årig tik vid namn Donna som haft sin sista valpkull.

Donna har varit väldigt anpassningsbar till sitt nya hem, i flocken var hon ganska låg i rang så uppfödaren trodde att hon skulle trivas med att vara ensam hund, vilket hon verkar göra. Rangen har stigit. Hon är glad, lugn, busig, nyfiken, pigg och avslappnad :D Själv är jag inte frisk så vi går bara promenader men jag tror hon skulle älska spårarbete o även agility. Kanske vi går en spårkurs framöver. I början var hon skällig på nya människor o hundar men med tiden när vi båda blivit tryggare har det blivit mycket bättre. Jag har kört Eva Bodfäldts skvallerträning och även lärt mig att säga ifrån mer bestämt, det är inga problem med skällande nu.

Ett tips är att borsta tänderna på bichon frisé med hundtandkräm för att undvika tandsten o tandlossning.

Jag är mer än nöjd med min bichon frisé :)
angelica skriver 6 mars 2010:
jag har gör agillity ochlydnad och jag har haft valpkull med rasen bichon frise och jag är en väldigt bra hund vän
Casper`s matte skriver 22 juli 2009:
Bichon Frisé är världens härligaste hund ras. Härliga sällskapshundar samtidigt som de älskar att göra konster & arbeta. Fungerar jätte bra i agility, rallylydnad, spår m.m. Små hundar som anpassar sig till det mesta.
Cantippa skriver 1 juni 2009:
Jag har alltid älskat hundar av alla de slag och ville gärna skaffa egen hund nån gång men som allergiker var mitt val av hundras något begränsad.

Idag kan jag dock säga att jag är stolt bichonägare sedan snart 2 är tillbaka.

En robust och tålig hund i litet format, ett charmigt energiknippe med stor personlighet.

Rasklubben rekommenderar ögonlysning och patellaundersökning av alla hundar, eftersom allvarliga ögonsjukdomar samt knäledsproblematik finns inom rasen.

En vanlig åkomma är rinnade ögon, något som ofta kan åtgärdas med hjälp att veterinär.

Rasen kräver mycket pälsvård om man inte väljer att klippa med pälsen.

Kristofer.A skriver 12 maj 2009:
Vår hund är en väldigt bra familjehund. Trevlig, snäll, lugn men också valpig och busig. Väldigt tillgiven och älskar alla djur och människor.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Boxer | Border Collie | Chihuahua | Finsk Stövare
© 1998-2022 Enfinia AB