Bild ur galleriet
Sereda
Medlemmar
37 av Vovves medlemmar har en Borzoi. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Borzoi

Välkommen till Vovves rassidor för Borzoi!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Borzoi

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Ryssland. Russkaya Psovaya Borzaya, den ryska vinthunden, har sedan cirka nio århundraden tillbaka varit integrerad i Rysslands kultur och historia. Till exempel vittnar den den franska krönikan från 1000-talet om att tre borzoier medföljde Anna Jaroslavna, dotter till storhertigen av Kiev, när hon kom till Frankrike för att gifta sig med Henrik I. Bland ägarna och uppfödarna av Borzoi återfanns många berömda personer, däribland tsarer och författare såsom Ivan den förskräcklige, Peter den store, Nikolaj II, Pusjkin och Turgenjev. Stor betydelse för rasen hade den berömda borzoikenneln "Pershinskaya okhota" (Perchino-kenneln), som grundades av de berömda uppfödarna storhertig Nikolaj Nikolajevitj och Dimitrij Valtsev. Sedan slutet av 1800-talet finner man borzoi även hos kända uppfödare i Europa och USA.

Allmänt:
Till vardags har en borzoi ett lugnt och balanserat temperament. Synen är väl utvecklad och en borzoi ser bra på långt håll. Vid åsynen av ett bytesdjur blir hunden omedelbart upphetsad. Den reagerar då snabbt och impulsivt.

Storlek & vikt:
Önskvärd mankhöjd för hanhundar är 75-85 cm. Önskvärd mankhöjd för tikar är 68-78 cm.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 10: Vinthundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 10: Sighthounds
Sektion 1: Long-haired or fringed Sighthounds
Nr 193

Ursprungsland:
Sovjetunionen

Alternativa namn:
Russkaya Psovaya Borzaya
Barzoï
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Rottweiler | Golden Retriever | Grand Danois | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB