Bild ur galleriet
Duro
Medlemmar
84 av Vovves medlemmar har en Boxer. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Boxer

Välkommen till Vovves rassidor för Boxer!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Boxer

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Tyskland. Boxern anses närmast härstamma från den lilla "Brabanter Bullenbeisser", en tysk bulldog som fanns i början av 1800-talet. På den tiden var uppfödare av Bullenbeisser mestadels jägare som använde hunden till jakt. Den hade till uppgift att hålla fast det vilt, som hetshundar stött upp tills jägaren kom och nedlade bytet. För att klara sin uppgift att bita och hålla sig kvar i bytet, var hunden tvungen att ha en så bred mun och breda käkar som möjligt. De Bullenbeisser som hade dessa yttre egenskaper var bäst lämpade för sin uppgift och kom därför att användas i aveln. Denna selektiva aveln har gett en brednosig ras med "uppnäsa".

Allmänt:
Boxern skall vara en medelstor, korthårig, kraftfull hund med kvadratisk kropp och kraftig benstomme. Muskulaturen skall vara torr, mycket väl utvecklad och framträdande. Rörelserna skall vara livliga, kraftfulla och eleganta. Rasen skall varken förefalla klumpig eller tung, ej heller luftig eller lätt. Boxern skall vara mentalt stabil, självmedveten, lugn och ha ett jämt sinnelag. Boxerns temperament och karaktär är av allra största vikt. Den är beskedlig i familjen men avvaktande mot främlingar.

Storlek & vikt:
Mankhöjd för hanhund:57-63 cm. Mankhöjd för tik: 53-59 cm. Vikt för hanhund: Över 30 kg (vid en mankhöjd på ca 60 cm). Vikt för tik : Ung. 25 kg (vid en mankhöjd på ca 56 cm).
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 2: Pinscher and Schnauzer - Molossians and Swiss Mountain- and Cattledogs
Sektion 2: Molossian type
Nr 144

Ursprungsland:
Tyskland

Alternativa namn:
Deutscher Boxer
German Boxer
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB