Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Briard

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Niki skriver 27 februari 2010:
Jag hållar med, en gång ALLTID Briard. Jag är uppväxt med Briard och nu när jag skulle skaffa en egen hund så har jag kollat på Bordercolli, Aussie och Shelttie men det fins bara en enda ras som har allt som jag önakar mig och det är Briarden. Älskar deras energi, långa hätliga päls, vilda humör, att de är så familje älskande, älskar barn och de är alltid glada. Det fians inget härligare än att komma hem och det första som händer är att Aiko ställer sig på bakbenen och kramar en och slickar än i hela ansicktet.
En grej jag ser fram i mot är att jag ska valla med Aiko i maj, det ska bli jätte roligt.
Frejas matte skriver 1 juli 2009:
Briarden är en clown och har du ingen humor och kan se det roliga i det hela så är kanske inte briarden någon ras för dig. Full av bus och pigg på allt du kan tänkas erbjuda. Många luras av deras ljuvliga päls och tar dem för en soffpotatis men så är absolut inte fallet. De vill ha något att göra, annars är det lätt att de hittar på något själva som kanske inte alltid passar oss tvåbenta.
Min briard har ingen jaktlust, är otroligt signalstark och lyhörd. Jag tränar med klicker och enbart mjuka metoder vilket jag tycker funkar superbra.
Att få en uppgift gör briarden till en lycklig hund. Det behöver inte innebära att man ska bo på bk...det går lika bra att aktivera med små uppgifter hemma.
Briarden behöver få röra sig fritt och få utlopp för sin energi, både psykiskt och fysiskt. Pälsen tar sin lilla tid och har man inget intresse eller är det minsta tveksam så titta på en annan ras. Pälsen tar tid och många briarder har en jobbig unghundstid där de blir toviga lika fort igen som du borstat den. En briard fäller inte hår som många andra utan mer som du och jag vilket gör att du måste kamma ur all död päls. Fördelen är att du har inte hemmet fullt av hundhår...
Min briard umgås hellre med barn än med vuxna. Han bara avgudar ungar i alla åldrar. Kan däremot vara lite reserverad mot vuxna, beroende på hur de beter sig. Han älskar alla han känner och väljer vilka han vill innesluta i sin "flock". Alla familjemedlemmar är naturligtvis älskade men vänner och bekanta ska känna sig hedrade om han vill ha med dem att göra. (läs med lite humor...)
Att lära en briard olika saker är oftast inga problem men glöm hård ord och tuffa krav. Då kan de bli ganska tjuriga och tycka att du kan göra övningen själv. Det är en rolig ras som ibland upplevs svår och visst det är en utmaning att ha en briard - de kan tänka själva... Ofta kan man se dem fundera om de verkligen tycker att det du ber om är logiskt eller inte.
De talar gärna om att någon kommer, deras skall kan få vem som helst att backa för att i nästa stund bli överröst av pussar... De låter värre än de är!
De är en vallhund och de vill gärna ha flocken samlad.

En gång briard - alltid briard. Vill du ha en kompis som gosar i soffan när det regnar ute så är du inne på fel pälsmonster.
StjärnAlly skriver 11 maj 2009:
Min erfarenhet som ägare av en briard är att det är en utmaning.Inte svår egentligen men lite speciell att uppfostra.Det krävs en del motion och hjärngympa i form av träning,klicker,miljöträning osv.Min hund är rätt ljudkänslig vilket innebär att skällande har jag fått jobba mycket med.Hon hör väldigt bra! Är väldigt social så länge människan inte böjer sig ner eller lockar.Då går hon gärna upp i knäet och slickar okända människors ansikte.Eller hoppar upp..Hon är väldigt smidig och tar sig fram utan problem.
Med andra hundar är hon osäker i koppel men hennes språk är tydligt för hon vill leka.Mot hanhundar som är väl intresserade så kan hon säga ifrån bra.Allt rörligt är väldigt intressant att jaga och numera kan jag passera cyklar,bilar,lastbilar utan större problem.Men det krävs träning för att få dem lugna iaf min.
Är inte aktiv inom någon hundsport men jag har gått både klicker,slyngel och valpkurs.Tror att om jag hade bil och mer intresse så skulle hon nog klara av vad jag än vill.Bor i lägenhet i en mindre stad lite utanför centrum med skog nära.Det fungerar bra och med barn är hon bufflig mot barn men inte farlig och med träning skulle det nog inte vara några problem.
Hon är snäll,rolig,lojal(går inte för långt från mig),har humor,orädd,nyfiken,lugn inomhus(utan hundsällskap..).Det negativa kan vara skallet,mattjuv men det positiva överväger för mig.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Dvärgpinscher | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB